Нов успех доближи Реал Мадрид на 3 точки зад Атлетико Мадрид в Ла Лига


Нов успех доближи Реал Мадрид на 3 точки зад Атлетико Мадрид в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3141 0

Испанският шампион Реал Мадрид спечели гостуването си на Валядолид с минималното 0:1 в мач от 24-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение на "Естадио Хосе Зорила" отбеляза Каземиро в средата на второто полувреме, с което "кралете" се доближиха на 3 точки от лидера в подреждането Атлетико Мадрид.

В седмата минута Валядолид имаше страхотен шанс да открие резултата, но опасен удар на Сайди Янко бе брилянтно спасен от Тибо Куртоа. В 11' пък Кике се свлече в наказателното поле на Реал, претендирайки за дузпа, но съдията подмина ситуацията. В средата на полувремето гол на Мариано бе отменен заради засада, с което се изчерпаха и по-опасните положения през първата част.

Във второто полувреме Валядолид отново можеше да се разпише във вратата на Реал, след като в 56' Фабиан Ореяна тества рефлексите на Куртоа, който отрази удара на съперника. В средата на частта Реал все пак се добра до попадение след чудесно центриране на Тони Кроос и хубав завършващ удар на Каземиро - 0:1!

В 75' Шон Вайсман проби в наказателното поле и падна на тревата след единоборство със съперников играч, но съдията прецени, че няма основания за отсъждане на дузпа. В оставащите минути Реал "укроти" противника си и затвори мача.

Победата доближи Реал Мадрид до лидера Атлетико Мадрид, който по-рано днес изненадващо загуби домакинството си на Леванте. "Белите" разполагат с 52 точки - с три по-малко от Атлети, който обаче е с мач по-малко. Валядолид остава на 19-о място с 21 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След загубата от Леванте в края на януари Реал записа три последователни победи в Ла Лига и отново повярва, че може да настигне лидера Атлетико Мадрид. "Белите" са на втора позиция с 49 пункта и се опитват да се възползват от всяка грешна стъпка на "дюшекчиите".

За тази цел хората на Зинедин Зидан трябва да победят и борещия се за своето оцеляване Валядолид, който понастоящем заема 19-о място с 21 точки. Реал ще трябва да стори това без куп контузени играчи, сред които Азар, Валверде, Карвахал, Марсело, Милитао, Одриосола, Рамос и Родриго, а най-новото име, влязло в лазарета, е Карим Бензема.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Валядолид: Масип, Луис Перес, Хоакин, Бруно, Начо, Алкарас, Meса, Янко, Кике Перес, Ореяна, Гуардиола

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Варан, Васкес, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио, Винисиус, Мариано

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички