Ключов титуляр на Реал Мадрид под въпрос за мача в Шампионска лига


Ключов титуляр на Реал Мадрид под въпрос за мача в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1084 0

Голмайсторът на Реал Мадрид Карим Бензема може да пропусне първия осминафинален мач от Шампионска лига с Аталанта следващата седмица, след като наставникът на Кралския клуб Зинедин Зидан потвърди, че нападателят е получил травма в четвъртък.

Бензема пропусна тренировката в петък сутринта и Зидан каза, че той няма да пътува с тима за съботното гостуване на Валядолид. Клубът все още не е потвърдил за каква контузия става въпрос. „Той няма да бъде с нас утре. Карим има проблем от вчера и няма да пътува с нас. Ще видим за следващата седмица“, започна Зизу на днешната си пресконференция. Мадридският колос вероятно ще се справи в негово отсъствие срещу Валядолид, но евентуалната му липса срещу Аталанта в Бергамо ще бъде голям удар за състава.

Французинът има 17 гола във всички турнири този сезон и се разписа в последните си две срещи. „Знаем какво ни носи Карим и колко важен е за нашия отбор. Но трябва да се справим без него и да го върнем обратно възможно най-скоро, както и останалите“. Реал изпитва сериозни трудности с контузии в последните няколко седмици, като Еден Азар, Серхио Рамос, Дани Карвахал, Марсело, Едер Милитао, Алваро Одриосола, Феде Валверде и Родриго вероятно ще пропуснат визитата на „Хосе Сория“ в събота. „Белият балет“ е на шест точки от лидера и градски съперник Атлетико, като има мач повече от „дюшекчиите“.

Зидан бе запитан и за звездите на Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд след великолепните им представяния в Шампионска лига тази седмица. В частност, Реал е свързван сериозно с трансфер на Мбапе, чийто контракт с ПСЖ изтича през юни 2022. „Наблюдавам всички мачове и ми харесва да виждам страхотни неща както всеки един фен. И двамата са много добри и млади, играчи на настоящето и бъдещето. Дали предпочитам единия пред другия, няма да кажа, всеки има своите предпочитания“, завърши Зидан.

В Реал Мадрид готвят космически трансфер през лятото, като се колебаят именно между Мбапе и Холанд (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички