Неочакван претендент за треньор на Барселона, той обаче иска да е такъв само за 1 сезон


Неочакван претендент за треньор на Барселона, той обаче иска да е такъв само за 1 сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1582 0

Кике Сетиен е само от няколко месеца наставник на Барселона, но по всичко изглежда там вече се мисли за негов заместник. Незадоволителният сезон и най-вече изгубената битка за титлата в Ла Лига засилиха слуховете за неговото уволнение. Каталунският вестник "Спорт" излиза с информация, че Лоран Блан е един от кандидатите за позицията. Той обаче се е съгласил да бъде наставник на каталунците само един сезон. Французинът е бивш футболист на отбора, макар и да изкара само един сезон на "Камп Ноу".

Към момента феновете на клуба искат най-много легендата Шави за треньор, но той преподписа за още една година с катарския клуб Ал Сад. Догодина в Барселона има президентски избори, които могат до голяма степен да повлияят на решението на бившия футболист на каталунците. Испанските медии твърдят, че той би искал да има по-голям контрол върху спортно-техническите процеси в клуба и се надява на това Джосеп Мария Бартомеу да не остава още дълго президент на Барса.

По всичко изглежда единственият вариант Кике Сетиен да остане начело на отбора е триумф в Шампионската Лига. Берселона обаче все още не си е осигурил мястото на четвъртфиналите, като за целта трябва да се справи с Наполи. Първият двубой между двата отбора завърши 1-1 в Неапол.

Суперзвездата на 26-кратния шампион на Испания Лионел Меси излезе преди няколко дни с доста остри изказвания относно представянето на отбора в последно време. Единствено и само трофеят от Шампионската Лига би могъл да спаси сезона за Барса, но предвид формата на отбора – няма да им бъде никак лесно. За последно "лос кулес" вдигнаха Ушатата преди 5 години, което за амбициите на клуба е прекалено дълго време.

А какъв съвет даде Христо Стоичков на Наполи, за да победи Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички