Меси е най-добър за сезона в Ла Лига по 10 показатели


Меси е най-добър за сезона в Ла Лига по 10 показатели
Снимка: Getty Images/Guliver

1974 0

Въпреки че Барселона не стана шампион на Испания, капитанът на тима Лионел Меси е имал много успешен сезона в Ла Лига. Това показва статистиката на аржентинеца след края на кампания 2019/20. Меси е станал играч на сезона в Ла Лига по цели 10 показатели, информира "Squawka".

На първо място, нападателят е голмайстор на първенството с 25 попадения. Той е и най-добър асистент с 21 голови подавания. Освен това той е и лидер по създадени моменти - 88. Меси е отправил и най-много удари към вратата, реализирал е най-много голове от преки свободни удари и още.

За съжаление, статистиката на звездата не помогна на тима да стане шампион, титлата отиде у Реал Мадрид. Тя няма да послужи на аржентинеца и да спечели още една "Златна топка", тъй като наградата няма да се връчва за 2020 година (подробности тук).

Преди това да стане ясно темата беше изключително гореща. Един от най-добрите букмейкъри в световен мащаб Bwin bg предвиждаше категорично предимство на аржентинеца, като дори го счита за още по-сигурен победител – коефициент 3.25.

Припомняме, че в последните 12 години, цели 11 пъти Меси или Роналдо печелиха отличието. 10 поредни години – от 2008-ма до 2017-та двамата най-велики настоящи футболисти неизменно бяха абонирани за „Златната топка“. Едва през 2018 година хърватинът Лука Модрич наруши десетилетната традиция, печелейки трофея, но през 2019 година той отново се върна притежание на Меси. Така звездата на Барселона има общо 6 „Златни топки“, докато за Роналдо остават пет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички