Манчестър Юнайтед готви 40-милионна офанзива за "стълб" в отбраната на Реал Мадрид


Манчестър Юнайтед готви 40-милионна офанзива за "стълб" в отбраната на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

8320 0

Английският гигант Манчестър Юнайтед е готов да привлече защитника на Реал Мадрид Давид Алаба за 40 милиона евро, информира "El Nacional".

Ще видим ли Алаба на Острова?

Според изданието "лос бланкос" са били готови да продадат австрийския национал в наскоро приключилия летен трансферен прозорец. Въпреки това, играчът не е бил склонен да се присъедини към отбор от Саудитска Арабия, тъй като смята, че това е щяло да понижи нивото на кариерата му.

Реал Мадрид иска да си осигури възможно най-много пари за 31-годишния защитник, който продължава да се представя на ниво. В момента Алаба се намира сред 11-те на Карло Анчелоти, след като стартира и в четирите мача на мадридчани в испанския елит този сезон.

Едер Милитао ще бъде извън терена за няколко месеца поради контузия в коляното, което означава, че задържането на Алаба от Реал Мадрид изглежда ще работил в тяхна полза. Други опции за "сърцето" на защита включват Антонио Рюдигер и Начо Фернандес.

"Червените дяволи" пък са в търсене на играчи, които да покриват позицията в центъра на отбраната. Бившата звезда на Реал - Рафаел Варан се бори с контузия, като Лисандро Мартинес и Виктор Линдельоф изглеждат предпочитаната двойка централни защитници в момента от Ерик тен Хаг.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Шаби Алонсо ще избира между Реал Мадрид и още един гранд в близкото бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички