Не е за вярване: Фамозен обрат разтърси "Уанда Метрополитано" - Атлетико Мадрид удари Валенсия


Не е за вярване: Фамозен обрат разтърси "Уанда Метрополитано" - Атлетико Мадрид удари Валенсия
Снимка: Getty Images

2266 0

Испанският гранд Атлетико Мадрид се спаси от трета поредна загуба, осъществявайки фамозен обрат от 1:2 до 3:2 срещу Валенсия в сблъсък от 22-ия кръг на Ла Лига!

Тимът на Чоло Симеоне затвърди впечатленията, че се намира в криза, след като вече бе регистрирал две поражения в два различни турнира - 1:2 от Атлетик Билбао на 1/2-финала за Суперкупата и 0:2 от Реал Сосиедад на 1/8-финала за Купата на Краля, но с два късни гола днес успя да се добере до много ценни три точки.

В 25-ата минута "прилепите" смълчаха публиката на "Уанда Метрополитано", а голмайстор бе Юнус Муса, който се разписа с премерен удар от границата на наказателното поле. 

През следващите двадесет минути бяха показани четири жълти картона - два за Атлети и два за Валенсия. Секунди преди края на първото полувреме гостите нанесоха втория си удар по столичани. Уго Дуро получи удобен пас от Тони Лато и отново накара Ян Облак да вади топката от вратата си. 

Чак в 70-ата минута "дюшекчиите" стигнаха до първата си по-чиста ситуация за гол, но Луис Суарес разочарова с изпълнението си от изгодна позиция в наказателното поле. Десет по-късно Анхел Кореа стреля опасно, но покрай лявата греда.

Така се стигна до първата от добавените седем минути продължение, когато Кореа налетя на отбита от вратаря топка и върна надеждите на запалянковците. Футболистите на Диего Симеоне усетиха прилив на енергия и натиснаха съперника в търсене на пълен обрат...

Той дойде в 93-ата минута, когато Марио Ермосо засече прострелно подаване на Матеуш Куня и прати в екстаз трибуните. Двубоят завърши с общо 32 нарушения и 11 официални предупреждения! 

Със спечелените три точки Атлетико затвърди четвъртата си позиция и събра 36, а Валенсия остана на девето място с 29 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички