Севиля възкръсна с два бързи гола срещу Селта и продължава да преследва Реал Мадрид


Севиля възкръсна с два бързи гола срещу Селта и продължава да преследва Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1563 0

Севиля и Селта Виго завършиха наравно 2:2 в мач от 22-рия кръг на испанската Ла Лига. Андалусийци допуснаха два бързи гола в края на първото полувреме, но през втората част успяха да се върнат в мача повече от убедително.

Въпреки че през първото полувреме Севиля създаде повече положения, Селта успя да вкара два пъти в рамките само на три минути. В 37-ата минута Франко Черви получи топката след изчистване от защитник и се разписа за 1:0. В 40-ата големият лидер на Селта Яго Аспас беше изведен на стрелкова позиция и покачи на 2:0.

През втората част момчетата на Хулиен Лопетеги не дадоха шанс на гостите да създадат опасности. Така се стигна до 71-ата минута, когато Папу Гомес направи страхотна самостоятелна акция и намали на 1:2. Това даде сили на Севиля и в 74-ата минута Оливер Торес възстанови равенството.

С равенството Севиля запазва второто място в Ла Лига с актив от 46 точки. Селта е на 11-та позиция с 27. Следващият съперник на севилци е тимът на Осасуна. За Селта предстои домакинство на Райо Валекано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички