Нажежава се надпреварата за Рафаел Варан: 4 претендента, един фаворит


Нажежава се надпреварата за Рафаел Варан: 4 претендента, един фаворит
Снимка: GettyImages

1172 0

Звездата на Франция и Реал Мадрид - Рафаел Варан, изглежда напълно решен да смени клубната си принадлежност през това лято. Френският ас е недоволен от отношението, което е получил след тежките грешки, допуснати преди година и половина срещу Манчестър Сити, както и от факта, че Флорентино Перес не желае да изпълни финансовите изисквания на бранителя за нов дългосрочен контракт. 

Това са двата основни фактора, които накланят везните към това френският национал да напусне, а битката за неговия подпис става все по-ожесточена. 

Първоначално ПСЖ беше сочен за фаворит за неговото привличане, тъй като парижани действат много агресивно през това лято и вече се подсилиха на няколко ключови позиции. Те искат и да съберат Варан и Преснел Кимпембе в един отбор, с което да решат проблемите си в дефанзивен план за години напред. "Кралския клуб" също няма против да продаде Варан в Париж, ако това помогне на клуба в преговорите за привличането на Килиан Мбапе. 

Има обаче нов фаворит на сцената и според най-достоверната медия в последните две години - The Athletic, това е Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" отдавна имат апетити към Варан и самият той също е изразил готовност да облече фланелката на рекордьорите по титли в Англия. 

Единственото притеснение на ръководството на Юнайтед е свързано с факта, че преди няколко години Рамос използва клуба, за да си осигури по-добра оферта от Реал Мадрид. Сега обаче ситуацията изглежда различна и агентите на защитника са уверили всички, с които преговарят, че французинът е твърдо решен да напусне. "Червените дяволи" в момента са фаворит за трансфера на Варан, а сумата се очаква да достигне 40-45 милиона паунда. 

Интерес обаче не липсва и от преки конкуренти на английския гранд. Манчестър Сити и Челси са други два отбора, които следят отблизо ситуацията и, въпреки че интересът им е все още неофициален, "гражданите" и "сините" се очаква да се намесят в спора за един от най-добрите защитници в света. 

В момента Рафаел Варан е част от селекцията на Франция на Евро 2020, като се подготвя за най-тежкото изпитание за "петлите" до момента в турнира

Докато тече Европейското по футбол пък в Испания се появи повече от любопитна информация, като се оказа, че Барселона планира немислимото и да привлече Кристиано Роналдо, за да играе в атака с Меси (подробности като последвате линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички