Мароко предизвика "трус" в Лига 1, от който ще се опита да се възползва Барселона


Мароко предизвика "трус" в Лига 1, от който ще се опита да се възползва Барселона
Снимка: Getty Images

1656 0

Мароко се превърна в голямата положителна изненада на Световното първенство по футбол в Катар, след като съумя да достигне до полуфиналите в надпреварата. Африканците елиминираха последователно Испания и Португалия, което ги превърна в първия отбор от континента им, достигнал до тази фаза.

Всичко това е свързано с отличното представяне на футболистите, които веднага попаднаха под "светлината на прожекторите" и интересът към тях не закъсня.

Междувременно президентът на френския елитен тим Анже - Саид Шабан, сподели опасенията си, че трудно клубът ще задържи в редиците си двама марокански национали.

Става въпрос за Софиан Буфал и Азедин Унаи, които може да напуснат още през зимния трансферен прозорец, който отваря през януари, при добри оферти. В противен случай това може да се случи и през лятото.

22-годишният Унаи, представен от президента като "пълен с талант", е обект на интерес от страна на Барселона, който не е изключено да пробва сделка още през зимата. "Блаугранас" иска да привлече халф, за да облекчи задачата на Гави и Педри и да им осигури конкуренция.

"Дали има интерес? Има немалък интерес към тях", призна президентът пред радио "Монте Карло".

Според специализирания сайт - Transfermarkt, цената на Софиан Буфал е била 8 милиона евро през началото на Световното първенство по футбол, а Азедин Унаи е оценен на 3,5 милиона евро.

Любопитен е фактът, че първият акостира в Анже през 2020 година под формата на свободен трансфер, докато Унаи бе купен за 450 000 евро през 2021 година от третодивизионния френски Авранш.

Вижте пък Реал Мадрид към коя национал на Мароко проявява интерес!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички