Ден №21 от Мондиал 2022: Големите лидери на две европейски сили не успяха да спасят отборите си


Ден №21 от Мондиал 2022: Големите лидери на две европейски сили не успяха да спасят отборите си
Снимка: GettyImages

3002 0

21-вият ден от Световното първенство по футбол сложи официално край на поредната фаза от надпреварата, а това се случи с два прелюбопитни двубоя. 

Става въпрос за вторият дубъл от четвъртфинали, който срещна един срещу друг Мароко - Португалия и Англия - Франция. И докато в първия мач имаше ясно изявен фаворит в лицето на "мореплавателите", които отпаднаха от африканката селекция, то разликата между европейските тимове от втория двубой бе минимална. 

Фазата на надпреварата обаче е такава, че задължително трябва да отпадне един от двата тима, който в случая бе този на "трите лъва". По този начин Мароко и Франция продължиха към полуфиналите, а как се случи това, прочетете в следващите редове: 

ТРЕТИ ЧЕТВЪРТФИНАЛ: МАРОКО – ПОРТУГАЛИЯ 1:0

Мароко се превърна в първия отбор от Африка, класирал се на полуфинал на световно първенство по футбол. „Атласките лъвове“ пренаписаха историята, след като победиха с 1:0 Португалия на 1/4-финалите на Мондиала в Катар.

В герой за африканците се превърна Юсеф Ен-Несири, който вкара скъпоценното попадение. Кристиано Роналдо за втори пореден мач остана на резервната скамейка. Той се появи в игра след почивката, но не успя да помогне на „мореплавателите“. Накрая Мароко остана с човек по-малко заради червен картон на резервата Уалид Шадира.

Вижте подробен репортаж с ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ от историческия мач.

ПОСЛЕДЕН ЧЕТВЪРТФИНАЛ: АНГЛИЯ - ФРАНЦИЯ 1:2

Франция спечели четвъртфинала си от Световното първенство по футбол в Катар, след като се наложи драматично над Англия след 2:1. Попаденията за „петлите“ реализираха Чуамени и Жиру, съответно в 17-тата и 78-мата минута, докато гола за „трите лъва“ вкара Хари Кейн в 54-тата минута от дузпа.

Именно и лидерът на Тотнъм и Англия е един от „грешниците“ за загубилите, тъй като получи право на изпълнение на нов наказателен удар половин час след попадението си, но не съумя да намери очертанията на вратата и пропусна възможността си да се превърне в едноличен голмайстор на Англия за всички времена и да изравни отново резултата.

По този начин настоящият световен шампион си осигури място на полуфиналите, където на 14-и декември – сряда, ще се изправи срещу една от сензациите на турнира – Мароко.

Вижте ГАЛЕРИЯ от Англия - Франция, както и пълен репортаж от двубоя!

Ето и пълна ТВ програма за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички