Хиляди полицаи и стотици арестувани по време на мароканските празненства в Париж


Хиляди полицаи и стотици арестувани по време на мароканските празненства в Париж
Снимка: GettyImages

977 0

Мароко победи Португалия с 1:0 в четвъртфинал на Мондиал 2022, което накара сънародници на победителите да излязат по улиците в цяла Европа. Ентусиазираните запалянковци отпразнуваха историческото първо класиране на африканска страна в предпоследната фаза на световните финали.

Едни от най-големите празненства, особено в Европа, бе в столицата на Франция - Париж, където над 20 000 души отпразнуваха успеха над "мореплавателите" около 18 часа местно време около емблематичния площад "Шанз-Елизе".

Очаквано от "органите на реда", нещата излизат извън контрол след 23 часа местно време, когато част от запалянковците решават да атакуват полицията с подръчни материали, което в крайна сметка довежда до 19 полицая с леки наранявания.

Над 100 ареста са извършени само в столицата на Франция от 1200 члена на "органите на реда", които заемат позиции още от 16 часа местно време, съобщава "Le Parisien".

"По силите за сигурност бяха хвърлени снаряди, три двуколесни превозни средства бяха подпалени и беше издигната барикада", обясниха от полицейския щаб и добавиха, че кафене и банка са пострадали при зулумите. 23-ма от задържаните са малолетни, се казва още в доклада на полицията от неделя.

Вижте ВИДЕО от ексцесиите в Париж!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички