Лопетеги отговори умело на критиците преди "красивия" сблъсък с Атлетико


Лопетеги отговори умело на критиците преди "красивия" сблъсък с Атлетико
Снимка: Guliver/GettyImages

2347 0

Хулен Лопетеги беше подложен на кръстосан разпит от испанските журналисти в навечерието на дербито срещу Атлетико (Мадрид) в събота вечер. Бившият селекционер на Испания обаче се измъкна умело от неудобните въпроси и отсече, че загубата срещу Севиля вече е забравена, а отборът е пределно мотивиран да вземе дербито на испанската столица в събота вечер.

"Във футбола всичко се движи много бързо и трябва да оставим зад нас поражението, защото следва много тежко изпитание за нас. Не живеем в миналото за победите, които сме постигнали, така че няма смисъл да правим това за пораженията. Мислим изцяло за предстоящото красиво предизвикателство срещу Атлетико Мадрид", започна Лопетеги ден преди дербито на испанската столица.

"Очаквам много балансиран и труден двбой, в който трябва едновременно да се борим за всеки сантиметър от терена, но да изповядваме и собственото си разбиране за футбол. Изправяме се срещу голям съперник, високопоставен отбор, който изисква най-доброто от нас. 

Едно от обвиненията срещу Лопетеги е свързано с факта, че отборът се проваля в най-сериозните си мачове до моомента - за Суперкупата на Европа (2:4 от Атлетико) и гостуванията на Атлетик в Билбао (0:1) и Севиля (0:3). Треньорът обаче не е съгласен.

"Спечелихме срещу Рома в Шампионска лига - отбор, който е полуфиналист през миналия сезон. Така че можем да бием всеки отбор. Знаем, че може да се случи всичко във всеки турнир и трябва да сме подготвени срещу всеки един отбор във всеки един двубой", подчерта той. Освен това Лопетеги беше попитан дали ще изиграе роля фактът, че Атлетико имаше ден повече за подготовка за дербито на столицата.

"Това, че имаме ден по-малко за почивка не е оправдание за предстоящия двубой - имаме мотивацията и енергията за събота. Не можем да търсим оправдания. Това е календарът. Това е мач, който изисква много, но мотивацията винаги трябва да е на 100%".

Именно за мотивацията беше попитан бившият селекционер на Испания, тъй като Реал Мадрид играе далеч по-добре в Шампионска лига, отколкото в останалите турнири.

"Не ми прави впечатление отборът да е по-мотивиран в Шампионска лига. Истината е, че желаем силно да спечелим Ла Лига. Можем да го направим, но ще бъде дълъг и изтощителен сезон. В този отбор всеки мач е специален и всеки двубой е важен", отсече Лопетеги.  В Реал Мадрид обаче имат много сериозен проблем за решаване преди дербито на столицата - вижте какъв е той тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички