Откровено с Модрич - причината за разочароващия старт на сезона в Реал


Откровено с Модрич - причината за разочароващия старт на сезона в Реал
Снимка: Guliver/GettyImages

1422 0

Очаквано новият носител на званието "най-добър футболист на планетата" Лука Модрич се чувства изтощен след началото на сезона с екипа на Реал Мадрид. В началото на кампанията имаше сериозни критики към Хулен Лопетеги, че го държи на пейката, както и към самия хърватин, който играе на приливи и отливи през настоящия сезон.

Обяснението на това е просто - умора от Световното първенство по футбол. Както е известно, вълшебникът от Задар игра във всички мачове на Хърватия, която стигна до финала, като единствено срещу Исландия той получи 30-минутна почивка. Преди това той беше с ключов принос за 3-ата поредна титла на Реал Мадрид в Шампионска лига и беше почти несменяем титуляр във втората половина на кампанията.

"Имах само три седмици за почивка преди новия сезон. Това беше най-кратката ваканция в кариерата ми досега", коментира Модрич пред FIFPro сле триумфа си с наградата "The Best" - най-добър за 2018 година в световния футбол.

"Ето защо не ми беше лесно да стартирам пак с Реал. Но с всеки изминал ден се чувствам все по-добре. Просто се нуждая от повече двубои, за да стигна предишното си ниво".

Модрич беше категоричен, че Мондиал 2018 го е оставил без сили, но е изключително доволен от това, което "шахматистите" постигнаха на шампионата в Русия, а именно - най-големият футболен успех в историята на Хърватия.

"Световното първенство ме остави напълно изтощен. Но пък всички в страната ми бяхме нетърпеливи в желанието отново да постигнем нещо велико като през 1998 г. И през изминалите първенства сме имали силни отбори, но нещата не се получаваха. И сега, когато стигнахме до битката за титлата, всичките тези насъбрани през годините емоции се стовариха върху нас.

Помня как при завръщането ни в Загреб изминахме 7 часа върху автобус от летището до центъра на града. А останахме с усещането, че това е било просто половин час", сподели Модрич. Как Меси и Роналдо демонстрираха неуважение към него - четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички