Севиля смачка Реал, но такъв ужас Мадрид не беше изживявал 15 години


Севиля смачка Реал, но такъв ужас Мадрид не беше изживявал 15 години
Снимка: Guliver/GettyImages

2646 0

Реал Мадрид можеше да излезе начело на Ла Лига в сряда вечер, след като Барселона падна от последния в класирането. Вместо да излязат пределно мобилизирани, футболистите на Хулен Лопетеги се провалиха грандиозно и регистрираха куп негативни рекорди при загубата си с 3:0 от Севиля на "Рамон Санчес Писхуан".

За пръв път от цели 15 години "белия балет" е падал с 3 гола разлика до почивката на двубой. Това означава, че дори при разгромните загуби от Барселона с 6:2 и 5:0, "кралете" не са отнасяли толкова сериозен бой за първото полувреме. Интересен факт е, че за последно това се случи през ноември 2003 година... отново на "Рамон Санчес Писхуан" (4:0 до почивката).

Това беше 11-а загуба на Реал Мадрид като гост на Севиля само за 21-и век, като в тази класация "рохибланкос" са далеч пред всички останали отбори, на които "белите" са гостували, включително големите врагове Атлетико и Барселона.

Също така "кралския клуб" е отнел топката на своя опонент едва 42 пъти за целия двубой - най-ниското постижение на тима от 2015 година насам, когато отборът беше под ръководството на Рафаел Бенитес. Голяма част от тях дойдоха през второто полувреме, когато Севиля нямаше особен афинитет към атаката.

Пабло Мачин пък е единственият треньор с 2 победи над Реал Мадрид от началото на сезон 2017/18. Освен това "кралския клуб" беше сполетян от нови жестоки проблеми преди дербито с Атлетико - вижте какви са те тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички