Левандовски: Шави не е толкова внимателен към детайлите, както Гуардиола


Левандовски: Шави не е толкова внимателен към детайлите, както Гуардиола
Снимка: GettyImages

6586 0

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски направи сравнение между настоящия си треньор Шави Ернандес и Хосеп Гуардиола, с когото работи в Байерн Мюнхен. Мениджърът на Манчестър Сити започна треньорската си кариера в каталунския гранд.

"Не мисля, че Шави е толкова внимателен към детайла, както Гуардиола. Той има свое виждане. Позицията, на която играеха и двамата, им помага да разберат другите роли на терена, но Шави не е толкова внимателен към детайлите, въпреки че прави големи крачки и непрекъснато се развива като треньор", заяви полякът пред "Canal+".

"Ако някой е бил голям футболист и след това е станал треньор, за него е по-лесно да предаде указанията си на играчите. Когато казват нещо, посланието им веднага се прихваща.

Гуардиола е треньор, който се грижи за всеки аспект от тренировките. В Байерн той често ми показваше как да позиционирам тялото си, за да работя както с десния, така и с левия крак.

Той искаше да играя по-често с левия крак, за да имам повече визия на терена. В крайна сметка, ако играете само с десния си крак, визията върху терена е ограничена. Гуардиола никога не ме е учил да бележа голове, защото при мен се получаваше по-добре, отколкото при него", допълва Левандовски. По-рано Левандовски говори и за разликата между Барселона и Байерн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички