Изненадващо! Колко пари ще прибира Лео Меси, ако се върне в Барселона?


Изненадващо! Колко пари ще прибира Лео Меси, ако се върне в Барселона?
Снимка: Getty Images

4622 0

Очакванията дългоочакваното завръщане на Лео Меси в Барселона да се осъществи стават все по-силни. Медиите и в Испания, и във Франция споделят, че легендарният аржентинец е на само крачка от "Камп Ноу".

За да се случи това обаче, суперзвездата на ПСЖ ще трябва да направи компромис спрямо клуба на сърцето си. Авторитетният журналист - Хосе Алварес, информира, че "лос кулес" вече са подготвили евентуалния договор на Меси. 

Изненадващо ниската заплата на Меси

Сумата, която той ще получава обаче, под формата на заплата, далеч не подхожда за възнаграждение на един от най-великите футболисти в историята. Алварес споделя, че за Меси ще бъдат заделени между 6 и 7 милиона евро годишно. Контрактът ще бъде с продължителност 1 година с опция за удължаване. 

Представянето на аржентинеца през сезона

Въпреки напредналата "футболна" възраст на аржентинеца, той все още показва футбол от най-високо ниво. Съвсем наскоро Меси триумфира на Световното първенство в Катар, имайки основен принос за успеха на "гаучосите". Той спечели наградата "Най-добър играч" за миналата година, "Златната топка" на Мондиала, а скоро се очаква да вдигне и 8-ата си "Златна топка".

На големия турнир в Близкия Изток той се отчете със 7 гола и 3 асистенции. За парижани от своя страна взе участие в 32 срещи, записвайки 18 попадения и 17 голови подавания.

Малко, но от сърце!

Подготвената заплата обаче е разбираема. Барселона е в тежка финансова криза и за да си осигури правата на "бълхата", ще трябва да ореже възнагражденията на част от футболистите на Шави, както и да се раздели с някои от тях. Специалисти твърдят, че Меси няма проблем с това и е готов да понижи значително изискванията си. Това отговаря на въпроса какви са неговите планове след края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички