Куман с ексклузивен разказ за напускането на Меси и отсече: Направих много за Барселона


Куман с ексклузивен разказ за напускането на Меси и отсече: Направих много за Барселона
Снимка: Getty Images

2073 0

Легендата на Барселона - Роналд Куман, който изкара спорен период и като наставник на каталунците, даде пространно интервю в испанската преса. 

Това се случи след първите две квалификации на Нидерлания по пътя към ЕВРО 2024, които донесоха противоречиви резултати на "лалетата" - разгром и в двете посоки - 0:4 с Франция и 3:0 с Гибралтар.

Акцент върху интервюто на Куман обаче бе сложния му период като наставник на "Камп Ноу", но въпреки критиките - той отчете, че е свършил много за доброто на клуба и заяви, че е бил меко казано подведен от Лапорта за Лионел Меси.

Полезен ли бе за Барселона

"Уволнението на треньор е част от футбола. Хората в клуба ми казаха, че съм направил много за Барселона. Дори юношите ми благодариха, че са направили дебют заради мен. Има голямо влияние отвътре навън. Ако един президент остави съмнения върху треньора - това е проблем. Това конкретно бе несправедливо. Но това е минало, искам да затворя страницата.

Беше трудно, но човек се учи. Ако трябва да го направя отново, има няколко неща, които бих променил. В първия сезон спечелихме Купата, бяхме лидери... На втората година загубихме Меси. Направил съм много неща за доброто на Барса. Например в последния ден на прозореца можех да изиграя роля при трансфера на Гризман", разказва нидерландецът пред Relevo.

 

Напускането на Меси

"Беше изненада. Те ми казаха преди сезона: "Утре имаме среща с Меси и баща му, подписваме и той остава". На следващия ден Лапорта ми се обади, за да ми каже: "Нещата се усложниха". И през нощта си отиде. Меси е Барселона, той направи толкова много за клуба, че не заслужаваше да си тръгне по този начин", категоричен е Куман.

Вижте каква се очертава да е съдбата на Шави след края на сезона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички