Изкуствен интелект избра най-великите 11 футболисти в историята, феновете недоволни


Изкуствен интелект избра най-великите 11 футболисти в историята, феновете недоволни
Снимка: Gulliver/GettyImages

9353 0

Набиращата все повече популярност платформа - "ChatGPT", използваща изкуствен интелект от ново поколение, за да отговори на всеки един въпрос, логично, получава много въпроси на футболна тематика.

След като неотдавна системата избра перфектния отбор легенди на Манчестър Юнайтед, сега тя бе запитана да го направи с идеалните 11 на всички времена във футбола.

Въпросът е изключително сложен и едва ли може да получи отговор, който да удовлетвори всички футболни привърженици. Въпреки това, "ChatGPT" се нагърби с нелеката задача да го направи.

Кои са най-великите 11 футболисти в историята?

Вратар

Под рамката на вратата застава една от най-големите фигури не само на своя пост, но и във футбола като цяло. Джанлуиджи Буфон, който дори на 45 години, все още брани цветовете на клуба от своето детство Парма, бива избран на поста вратар. 

Защитници

Приложението поставя пред Буфон, на десния бек, световния шампион от Мондиала през 2002-ра година Кафу. Компания в отбраната му правят величия като италианската легенда Франко Бареси, германският "стълб" в защита Франц Бекенбауер, а отляво застава считаният от мнозина за най-велик бранител в историята Паоло Малдини.

Полузащитници

Легендата на Реал Мадрид и Франция и герой от Световното 1998-а година - Зинедин Зидан, поема задачата в центъра на игрището за звездния отбор. До него се нареждат "летящия холандец" Йохан Кройф и една от двете най-големи легенди на аржентинския футбол Диего Марадона.

Нападатели

Звездното нападение на тима повежда наскоро напусналият ни трикратен световен шампион Пеле. Заедно с него стартират и двете най-големи имена в новата история на футбола Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Системата избра и перфектния отбор при игра на футзал. Част от него са Бекенбауер, Зидан, Меси, Роналдиньо и Роналдо. Немалко фенове останаха недоволни от избраниците на изкуствения интелект, поставяйки своите любимци пред част от състава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички