Лапорта с два важни успеха като президент на Барселона досега


Лапорта с два важни успеха като президент на Барселона досега
Снимка: Getty Images

2765 0

Работата на Жоан Лапорта като президент на Барселона започва да показва резултати, въпреки краткия срок на пребиваване на поста. Каталунският клуб е успял да намали своята платежна ведмосот със 145 милиона евро, съобщава "Marca".

Преди началото на летния трансферен прозорец клубът беше в тежко финансово положение, но ситуацията се е подобрила значително в края му. Според испанското издание голяма част от икономисаната сума е дошла от напускането на Лионел Меси и Антоан Гризман. Първият премина със свободен трансфер в ПСЖ, а французинът се върна под наем в Атлетико (Мадрид).

Барселона очакваше да се сбогува и с друг скъпоплатен футболист в лицето на Филипе Коутиньо, но никой клуб не пожела да вземе бразилеца. Както е известно, по-рано Лапорта и екипът му успяха да намалят фонд "работна заплата" под 100% от доходите на клуба. А колко призна Лапорта, че е дългът на клуба вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички