Стана ясен текстът на факса, с който Меси пожела да напусне Барселона


Стана ясен текстът на факса, с който Меси пожела да напусне Барселона
Снимка: Getty Images

2399 0

Испанското издание "Mundo Deportivo" публикува бюрофакса, който бившият капитан на Барселона Лионел Меси изпрати до клуба с желание да напусне. Това се случи на 24 август 2020 година, но ръководството на каталунците не пусна своята суперзвезда.

"В съответствие с точка 3.1 на контракта, сключен на 25 ноември 2017 г., заявявам своята готовност да разтрогна трудовия си договор на 30 август 2020 г.", започва факсът на Меси.

В точка 3.1 на контракта е казано, че споразумението действа от 1 юли 2017 г. до 30 юни 2021 г. Въпреки това в него има договорка, че футболистът може да напусне безплатно в края на сезон 2019/20, ако съобщи своето желание за това до 10 юни 2020 г. Получава се, че нападателят наистина се е възползвал от пункта, вписан в контракта му, но е нарушил срока, закъснявайки с 2,5 месеца.

"Разбирам, че срокът на правото на едностранно прекратяване на договора без обяснение трябва да се тълкува в съответствие с изключителните обстоятелства, които се случиха през сезон 2019/20. Говорим за необичайна ситуация, възникнали поради пандемията от коронавирус", се споменава във факса.

По този начин аржентинецът посочва, че срокът за уведомяване за желанието му да прекрати договора си още не е изтекъл, предвид изключителността на сезон 2019/20, който е завършил в предишния ден. Меси е смятал, че сезонът е завършил на 23 август, тъй като в този ден се е провел финалът на Шампионска лига. Барселона завърши сезона на 14 август, когато отпадна от Шампионска лига. На следващия ден тимът се върна в Каталуня.

"Във всеки случай, в течение на 10 дни след завършването на сезона, спазвайки разпоредбите, установени в точка 3.1 на контракта, които трябва да се интерпретират в съответствие с изключителните обстоятелства на сезон 2019/20, се възползвам от правото да разтрогна контракта си. Искам да го направя на 30 август 2020 г. Всички последици ще бъдат както е посочено във вече назованата точка 3.1 на контракта. Ваш Лионел Меси", завършва текстът. А Меси забрави своя награда в съблекалнята на Барса при напускането си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички