Реал Мадрид спря серията от 4 поредни мача без победа в Ла Лига след минимален успех над Севиля


Реал Мадрид спря серията от 4 поредни мача без победа в Ла Лига след минимален успех над Севиля
Снимка: Getty Images/Guliver

2884 0

Реал Мадрид сложи край на кошмарната серия от 4 поредни мача без победа в испанската Ла Лига, като спечели с минималното 1:0 в дербито срещу Севиля. Точен за "кралския клуб" бе Винисиус в началото на второто полувреме, който леко отклони топката в тялото на Боно и тя влетя в мрежата на домакините.

Футболистите на Зинедин Зидан създадоха повече положения през двубоя, като особено през първата част надиграха своя съперник категорично. След полученото попадение андалусииците заиграха по-добрем но не сториха достатъчно, за да изравнят резултата.

С успеха Реал поне временно се качва на 3-ата позиция, събирайки 20 точки от 11 мача. Севиля остава 5-и с 16 пункта от 10 срещи. След седмица Реал посреща градския съперник Атлетико (Мадрид), а Севиля гостува на Хетафе.

СЪСТАВИ

Севиля: Боно, Навас, Кунде, Карлос, Видал, Фернандо, Джордан, Ракитич, Окампос, Мунир, Де Йонг

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Варан, Начо, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Винисиус, Родриго, Бензема

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на второто полувреме се стигна до най-атрактивния момент в срещата. Севиля отправи първи точен удар в мача, но то какъв. Люк де Йонг осъществи перфектен контакт с топката при задна ножица, но за негово нещастие след изстрела му тя попадна право в ръцете на Куртоа.

56' - 0:1! Реал Мадрид заслужено повежда в резултата. Ферлан Менди подаде отлично отляво към Винисиус, който не осъществи никак добър контакт с топката, закъснявайки с шпагат, но той бе достатъчен, тъй като попречи на Боно да я улови и след контакт в тялото му попадна във вратата му.

С напредването на времето след попадението Севиля все повече започна да контролира топката и да обгражда Реал Мадрид пред собственото му наказателно поле и дори стигна до няколко нелоши ситуации. Въпреки това, така и не се стигаше до гол.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди да измине и една минута от началото на двубоя Родриго комбинира страхотно с Винисиус в наказателното поле на домакините. Вторият опита изстрел от малък ъгъл, но не успя да уцели вратата, а Реал изпусна страхотен шанс. Секунди по-късно Боно направи грешка в собственото си наказателно поле, но Винисиус и Бензема не успяха да се възползват.

Реал продължи да бъде по-настойчивият отбор и в следващия половин час от двубоя, като Каземиро, Бензема и Кроос създадоха нелоши положения, но те не доведоха до гол. Постепенно Севиля започна да изнася топката и да игра по-добре.

Но точно тогава, в 38-ата минута, Реал стигна до пореден чист шанс. Васкес добре проби и подаде, а Винисиус гениално прескочи топката, за да се озове тя в Бензема. Французинът стреля по земя отблизо, но Боно показа феноменален рефлекс и изби в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Испанският шампион Реал Мадрид ще трябва значително да подобри представянето си през този сезон както в Европа, така и в испанската Ла Лига. "Кралския клуб" сякаш вече надмина лимита на право на грешки в Испания за този етап от сезона и няма право на нова такава.

Това обаче ще е трудно, тъй като отборът гостува на намиращия се в добра форма Севиля. Двата тима са един след друг в класирането, като Реал е 4-ти със 17 точки, а андалусииците са 5-и с точка по-малко, но и двубой пасив.

Футболистите на Зинедин Зидан се намират в кошмарна форма в Ла Лига, като нямат победа вече 3 поредни мача, а 2 от тях са поражения. Севиля е на обратния полюс с 3 поредни победи, които нарушиха негативната серия преди това и помогнаха на тима да напредне в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички