Винисиус и Родриго донесоха успеха на Реал Мадрид в труден мач срещу Бетис


Винисиус и Родриго донесоха успеха на Реал Мадрид в труден мач срещу Бетис
Снимка: Getty Images

4493 0

Реал Мадрид успя да побед Бетис в първото си домакинство за сезона в един от най-интересните двубои от четвъртия кръг на Ла Лига. Двубоят на "Сантиаго Бернабеу" завърши с резултат 2:1 за домакините, а Винисиус и Родриго бяха големите герои за "лос бланкос".

Първата част на "Сантиаго Бернабеу" започна по-добре за домакините, които открива в 9' чрез Винисиус. Бразилецът получи чудесно подаване от Дейвид Алаба и с много прецизен прехвърлящ удар откри резултата. Радостта на мадридчани обаче бе кратка, след като в 17-ата минута Каналес изравни с много плътен удар, който мина между краката на Тибо Куртоа.

През втората част се видя лек прогрес в играта на Реал Бетис. Гостите излязоха по-спокойни, но продължиха да играят затворено в своята половина. В 65' обаче Родриго върна преднината на своя тим, като се оказа най-съобразителен в противниковото наказателно поле след карамбол. Ударът му бе плътен и бе пласиран право в долния ляв ъгъл.

Във вторник (6 септември) Реал започва защитата си на титлата в Шампионска лига с гостуване на Селтик, а Реал Бетис ще гостува на Хик Хелзинки в похода си за спечелване на Лига Европа.

Във вторник (6 септември) Реал започва защитата си на титлата в Шампионска лига с гостуване на Селтик, а Реал Бетис ще гостува на Хик Хелзинки в похода си за спечелване на Лига Европа.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по страхотен начин за домакините. От самото начало си пролича желанието на "лос бланкос" за игра. Момчетата на Карло Анчелоти поведоха съвсем заслужено в 9', Винисиус бе изведен сам срещу Силва и от дъгата на наказателното поле успя да прехвърли стража на гостите, давайки преднина на Реал - 1:0. Веднага след гола Набил Фекир получи контузия и бе наложително сменен от Луис Енрике.

Радостта на Реал обаче не бе толкова дълга. В 17' Каналес получи хубав пас от Иглесиас в наказателното поле и нанесе неспасяем удар в средата на вратата, правейки резултата 1:1. Само 2 минути по-късно пък Винисиус пропусна на празна врата. В 20 минута пък Чуамени засече корнер с глава и нанесе опасен удар, Силва обаче отказа да бъде преодолян с отлично спасяване.

До края на първото полувреме Кралския клуб доминираше. Добри възможности се откриха пред Едуардо Камавинга, Винисиус и Карим Бензема, но уви те не успяха да се разпишат и да върнат водачеството на Реал. Реал Бетис продължаваше да действа много предпазливо дълбоко прибран в собствената си половина. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна доста равностойно. Реал се настани трайно в половината на Бетис и се опитваше всячески да пробие отбраната на гостите. А те продължаваха да се бранят успешно и не позволяваха на звездната селекция на мадридчани да създава опасност около вратата на Силва.

"Лос Бланкос" си върнаха преднината в 65' Родриго бе най-съобразителен в наказателното поле на Бетис и засече топката със силен удар, който изпрати право в долния ляв ъгъл, правейки резултата 2:1 за домакините. След второто попадение на мадридчани нещата на терена се поуспокоиха, като не се случи нищо по-интересно пред нито една от двете врати. 

В 75' Гидо Родригес нанесе хубав удар по посока вратата на Реал Мадрид, но Тибо Куртоа направи не по-малко красиво спасяване, с което запази вратата си от втори гол. До края на срещата добри шансове имаха Карим Бензема и Орелиен Чумени, но не успяха да ги реализират. 

Стартови състави:

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Камавинга, Модри, Тчуамени, Винисиус, Родриго, Бензема

Реал Бетис: Силва, Сабали, Фелипе, Едгар, Морено, Родригес, Гуардадо, Каналес, Хуанми, Фекир, Иглесиас

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Двата тима са единствените отбори в Испания с пълен актив от точки до момента, като това ще се промени в следващите часове. "Лос Бланкос", обаче, ще трябва да се преборят с една негативна статистика. Реал не е вкарвал на Бетис в домакинство от 12 март 2017. Тогава точни за победата с 2:1 са Кристиано Роналдо и Серхио Рамос, които вече не са в отбора. След това "зелено-белите" постигат две поредни победи с 1:0 и 2:0, последвани от три нулеви равенства.

"Белия балет" допусна гол и в трите си срещи от сезона до момента, но успя да излезе като краен победител всеки път, докато Бетис успя на два пъти да запише суха мрежа и това определено трябва да накара момчетата на Карло Анчелоти да се замислят как да пробият силната защита на гостите. 

Италианският специалист няма проблеми в състава си, докато "вердибланкос" ще трябва да се справят без Уилям Карвальо, Мартин Монтоя и Виктор Камараса заради контузии, а Херман Пецела пропуска поради наказание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички