Реал Мадрид с кошмарно поражение от Бетис и остана зад Барселона в Ла Лига


Реал Мадрид с кошмарно поражение от Бетис и остана зад Барселона в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

35377 0

Испанският колос Реал Мадрид загуби визитата си на Бетис с 2:1 в мач от 27-мия кръг на Примера Дивисион. Кралският клуб разочарова с представянето си само седмица след триумфа над Барселона в Ел Класико и закономерно допусна поражение от устремения отбор на домакините.

В 36-ата минута "зелено-белите" откриха резултата след разстрелващ удар на Сидни, който не остави шансове на Куртоа. Късно в добавеното продължение на първата част Реал стигна до изравнителен гол, след като Карим Бензема реализира дузпа за своя отбор. 

През втората част Реал успя да създаде няколко добри положения за гол, но не и да ги реализира. В същото време Бетис също не престана да поглежда към вратата на Куртоа и да създава главоболия за защитата на "лос бланкос". Така се стигна до 82-рата минута, когато Кристиан Тейо се измъкна зад отбраната на Реал, за да донесе победата на своя отбор.

По този начин Реал Мадрид пропиля възможността да си върне първото място в Ла Лига, оставайки втори с 56 пункта - на две точки зад Барселона. С победата пък Бетис успя да се изкачи до 12-тото място с 33 точки, което ги доближи до "златната среда" и ги отдалечи от зоната на изпадащите. Всичко по-интересно от сблъсъка Бетис - Реал Мадрид четете в следващите редове:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 16-ата минута Винисиус Жуниор се разтегна максимално, за да овладее подаване, а след това нанесе опасен удар, който облиза страничния стълб. 12 минути по-късно Бетис на свой ред създаде чиста ситуация за гол, като бившият бранител на Барселона Марк Бартра успя да стреля с глава от отлична позиция, но ударът му отлетя в трибуните.

В 36-ата минута Набил Фекир овладя тънко подаване в наказателното поле и веднага насочи кълбото към горния ъгъл на вратата, но Тибо Куртоа спаси. Четири минути по-късно Бетис успя да поведе в резултата. Сидни намери пространство в наказателното поле, за да изстреля неспасяем удар от труден ъгъл към вратата на Реал - 1:0.

Късно в добавеното продължение на първата част Реал Мадрид стигна до изравнителен гол. Марсело бе фаулиран в наказателното поле на Бетис, а съдията посочи бялата точка. Карим Бензема се нае с отговорността и не сбърка - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55-ата минута домакините можеха да си върнат преднината в резултата. Хоакин демонстрира брилянтна индивидуална игра, нахлу в наказателното поле и стреля, но ударът му бе блокиран от противников футболист. В 70-ата минута Лука Модрич нанесе чудесен удар от границата на наказателното поле, но Роблес го отказа с брилянтна намеса.

Секунди по-късно Ферлан Менди бе още по-близо до второ попадение за Реал в мача, след като мощен снаряд от неговия крак разклати напречната греда. В 75-ата минута Андрес Гуардадо стреля от воле от границата на наказателното поле, а ударът му премина на сантиметри от напречния стълб.

В 82-рата минута Бетис шокира своя именит съперник. Кристиан Тейо се измъкна от опеката си и стреля от границата на наказателното поле, за да не остави шансове на Тибо Куртоа - 2:1.

Само минута по-късно играчите на домакините имаха претенции и за дузпа, но съдията не уважи искането им. Две минути по-късно и играчите на Реал поискаха дузпа, след като техен футболист се озова на земята, но и този път главният арбитър отказа да посочи бялата точка.

Преди срещата:

"Белия балет" влезе в кръга като лидер в подреждането в Ла Лига, след като през миналата седмица успя да победи големия си конкурент за титлата Барселона. Каталунците обаче играха своя мач от кръга още в събота, побеждавайки Реал Сосиедад, което ги изкачи временно на първото място с 58 точки - с две повече от Кралския клуб.

При победа над Бетис "лос бланкос" ще си върнат първото място. "Зелено-белите" са 14-ти в класирането с едва 30 пункта и се нуждаят от точки, ако искат да останат на сигурна дистанция от зоната на изпадащите. Марко Асенсио и Еден Азар са контузените в щаба на Зинедин Зидан, докато Хуанми отсъства за Бетис.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Бетис: Роблес, Емерсон, Бартра, Сидни, Морено, Едгар, Гуардадо, Каналес, Хоакин, Фекир, Лорен

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Рамос, Варан, Карвахал, Каземиро, Кроос, Модрич, Васкес, Винисиус, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички