Сравниха звезда на Реал Мадрид с Кристиано Роналдо


Сравниха звезда на Реал Мадрид с Кристиано Роналдо
Снимка: Guliver/GettyImages

5313 0

Бивши футболисти на Реал Мадрид сравниха младата звезда на "белите" Винисиус с Кристиано Роналдо. Авторитетното испанско издание Marca потърси за коментар няколко бивши играчи на Кралския клуб, за да дадат мнението си за талантливия нападател на "балета".

"Ако отидеш в малък клуб, това ти дава време да се адаптираш и да се усъвършенстваш без да има напрежение върху теб. Но отивайки в Реал Мадрид, е по-трудно, защото клубът е обсебен от победи. За 19-годишно момче клубът изисква повече, отколкото се очаква да предлага на тази възраст."

Друго мнение за Винисиус гласи: "Това, което ни показва той, е, че е бърз, техничен и много млад футболист със страхотно бъдеще пред себе си. Ако искаме да разберем дали може да се превърне в звезда, ще трябва да бъдем търпеливи и да почакаме."

След първите си два сезона Винисиус е отбелязал осем попадения, докато Роналдо се е разписал 11 пъти на старта на своята кариера. Освен това Винисиус наподобява играта на Роналдо от младежките му години - крило със способността да дриблира и да бележи. 

Друг бивш футболист на Реал пък го сравнява с Пеле: "За неговата физика и данни, той наподобява Пеле." Не липсват препратки и към Килиан Мбапе: "Винисиус има различен и много ефективен стил на игра. Той все още не е Килиан Мбапе и не знаем дали може да бъде, но той е страхотен играч с отлични качества."

Междувременно Жерар Пике отправи остри думи към Винисиус след Ел Класико (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички