Ювентус подчини Интер и се върна на върха в Серия А


Ювентус подчини Интер и се върна на върха в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

19479 0

Италианският шампион Ювентус надви Интер у дома с 2:0 в отложен мач от 26-тия кръг на италианската Серия А. "Старата госпожа" показа по-силна игра и надви конкурента си за титлата пред празните трибуни на "Алианц Стейдиъм". 

И двата гола в срещата паднаха през второто полувреме, след като през първата част опасните положения пред двете врати бяха сведени до минимум. В 54-ата минута Арън Рамзи откри резултата, а в средата на полувремето влезлият като резерва Пауло Дибала вкара феноменален гол след отлична индивидуална изява, за да оформи крайното 2:0. 

В края на срещата пък Даниеле Падели получи червен картон за тима на Интер без дори да се е появил на терена. Падели бе изгонен от скамейката на "нерадзурите" за неспортсменско поведение.

Така "бианконерите" се върнаха на върха в първенството и взеха сериозна преднина пред "нерадзурите" в надпреварата за трофея на Ботуша. Юве има 63 пункта - с един повече от втория Лацио, докато Интер остава трети с 54 пункта, но и с мач по-малко. А всичко най-интересно от срещата Ювентус - Интер четете в следващите редове:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в третата минута домакините имаха претенции към съдията да получат дузпа. След подаване в наказателното поле топката се удари в ръката на Ашли Йънг, но ударът бе от близко разстояние, а и ръката бе прибрана към тялото, което накара арбитъра да подмине ситуацията. 

В 15-ата минута Дъглас Коща бе намерен в наказателното поле на "нерадзурите" и отправи опасен удар към вратата на гостите. Самир Ханданович обаче успя да отрази удара с брилянтно спасяване. До края на полувремето двата отбора продължиха да си разменят атаки, но без да се стига до сериозно напрежение пред двете врати.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Девет минути след подновяването на играта "старата госпожа" поведе в резултата. Матуиди проби по левия фланг, за да предостави опасно центриране по земя към Роналдо. Топката бе избита от Бастони току преди португалеца да стреля, но Арън Рамзи бе на точното място, за да забие топката в мрежата от близко разстояние - 1:0.

В средата на полувремето домакините стигнаха и до второ попадение, а в основата му бе "златната" резерва Пауло Дибала. Аржентинецът, който започна двубоя на скамейката, блесна с невероятен индивидуален пробив и двойно подаване с Роналдо, за да завърши атаката с красив удар - 2:0.

Десетина минути по-късно Алекс Сандро се контузи, а Маурицио Сари бе принуден да го замени с Матиа Де Шилио. В същото време Антонио Конте опита да промени развоя на мача, пускайки в игра Алексис Санчес на мястото на Ромелу Лукаку. В 78-ата минута Кристиан Ериксен беше близо до намалянето на резултата, но ударът му прелетя над горната греда.

В 81-вата минута намиращият се на резервната скамейка на Интер Даниеле Падели получи червен картон от главния арбитър без дори да е стъпил на игрището. Причината бе неспортсменското поведение на футболиста покрай тъчлинията. До края на срещата "бианконерите" контролираха играта и не допуснаха опасности пред вратата на Шчесни.

Преди срещата:

Срещата трябваше да се изиграе на 1 март, но заради епидемията от коронавирус няколко пъти бе отлагано, а финалното решение бе да се изиграе днес, но пред празни трибуни. Двубоят между двамата отбора ще бъде от изключително значение в битката за титлата, тъй като към момента Лацио оглавява класирането с 62 точки – с две повече от „бианконерите“, но и с мач повече. Интер е трети, на осем точки от „орлите“, но и с два двубоя по-малко.

Мерих Демирал е единственият контузен за "старата госпожа", докато при "нерадзурите" отсъстват Роберто Гаглиардини, Стефано Сенси и Виктор Моузес. Ювентус нямат поражение в последните си 33 домакински мача, а "зебрите" могат да се похвалят и с добра статистика като домакин срещу Интер - без поражение в девет домакински срещи.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Сандро, Бонучи, Де Лихт, Куадрадо, Бентанкур, Матуиди, Рамзи, Коща, Роналдо, Игуаин

Интер: Ханданович, Бастони, Де Фрай, Шкриняр, Йънг, Барела, Брозович, Весино, Кандрева, Лаутаро, Лукаку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички