Нелепа контузия, автогол и профукана дузпа: Реал Мадрид катастрофира в Палма де Майорка (ВИДЕО+СНИМКИ)


Нелепа контузия, автогол и профукана дузпа: Реал Мадрид катастрофира в Палма де Майорка (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3872 0

Реал Мадрид се издъни жестоко при гостуването си на Майорка в среща от 20-ия кръг на испанската Ла Лига. „Кралете“ допуснаха поражение с 0:1 на стадиона в Палма де Майорка в изключително изнервен мач, в който се обърка всичко, което можеше за „лос бланкос“.

Така мадридчани не успяха да намалят разликата до лидера Барселона. Поражението дойде по изключително болезнен начин. Начо Фернандес си отбеляза автогол във фаталната 13-а минута, след като топката рикошира в него при удар с глава на Ведат Муриджи.

Реал имаше шанс да си тръгне поне с точка, но Марко Асенсио профука дузпа в 60-ата минута. Юношата на Майорка стреля от бялата точка, но вратарят Предраг Райкович уцели посоката и отрази удара му.

Всичко тръгна на зле за „викингите“ още преди първия съдийски сигнал на Алехандро Ернандес. Вратарят Тибо Куртоа получи травма на загрявката и в последния момент под рамката се наложи да застане Андрий Лунин. От групата на гостите отсъстваха контузените Карим Бензема и Едер Милитао, което очевидно също даде отражение върху представянето на тима.

Двубоят премина под знака на напрежението. Реферът показа общо 10 жълти картона – по 5 за всеки един от отборите. Очевиден факт, показващ неубедителната игра на Реал е това, че играчите на гостите отправиха само един точен удар – пропуснатата дузпа от Асенсио.

Статистиката показва, че Майорка записа 5-ата си домакинска победа с 1:0 от началото на сезона. Поражението със сигурност ще развали настроението в лагера на Краля на Европа, който през идната седмица ще играе на Световното клубно първенство в Мароко.

Реал запази втората си позиция с 45 пункта, на 5 от лидера Барселона, който ще приеме Севиля по-късно тази вечер. Героите на Хавиер Агире са 10-ти с 28 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Нова неприятност сполетя Реал Мадрид точно преди първия съдийски сигнал. Вратарят  Тибо Куртоа получи болки по време на загрявката и напусна терена, накуцвайки. Вместо него под рамката в последния момент застана Андрий Лунин.

В началните минути гостите от Мадрид владееха повече топката. На терена обаче властваше напрежението. В 5-ата минута футболистите на двата отбора едва не се хванаха за гушите след фал на Родригес срещу Вини Жуниор.

В 7-ата минута домакините изразиха претенции за дузпа заради игра с ръка на Едуардо Камавинга. Реферът обаче не видя нарушение на правилата.

ГОООЛ! 13-ата минута се оказа фатална за Реал Мадрид. Ведат Муриджи откри резултата за Майорка. Дани Родригес центрира в пеналта, където косовският нападател надскочи Начо и матира Лунис с удар с глава – 1:0. Муриджи стреля с глава, макар че беше с гръб към вратата. Повторенията показаха, че топката се е отклонила в Начо и след това влетя в мрежата. Така че по-скоро попадението е автогол, но поне първоначално то бе записано на името на нападателя от Косово. Малко по-късно се официализира, че е автогол на Начо.

Video edited on Kapwing

 

В следващите минути гостите продължиха да имат териториално предимство, но не успяваха да отправят точен удар към вратата на Предраг Райкович.

Тотално изнервеният Винисиус умишлено настъпи Мафео в 43-ата минута, което му донесе жълт картон. Така бразилецът ще бъде наказан за следващия шампионатен двубой, тъй като това е негово пето официално предупреждение от началото на сезона. Винисиус отправи жест и към рефера, а и Себайос получи жълт картон за реакция.

До почивката Реал Мадрид така и не успя да пробие бетона в защита на домакините. Гостите все пак отправиха 7 удара, но нито един от тях не бе в очертанията на вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта „лос бланкос“ продължи да търси обрат в мача. В действията им обаче доминираше и напрежението и голямата нервност у играчите.

ПРОПУСНАТА ДУЗПА! В 57-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа. Вратарят Райкович повали Винисиус Жуниор. ВАР сложи край на споровете, потвърждавайки удара от бялата точка. С отговорността в 60-ата минута се нагърби Марко Асенсио. Той застана зад бялата точка, но вратарят Райкович отрази удара му, отправен в долния ляв ъгъл.

Video edited on Kapwing

 

Асенсио пробва да изкупи вината си в 66-ата минута, но шутът му от дъгата на пеналта профуча покрай лявата греда. Само 120 секунди по-късно Винисиус Жуниор проби отляво, но не успя да преодолее вратаря Райкович.

Реал продължи да се мъчи, но така и не намери верния път към мрежата на Майорка.

Стартови състави:

Майорка (5-3-2): Райкович - Мафео, Гонсалес, Райо, Настасич, Коста - Родригес, Баба Мохамед, Руис де Галарета - Муриджи, Лий

Реал Мадрид (4-3-3): Лунин - Карвахал, Начо, Рюдигер, Камавинга - Валверде, Чуамени, Себайос - Асенсио, Родриго, Винисиус

ПРЕДИ МАЧА

Майорка играе на приливи и отливи. В последния си мач за шампионата тимът загуби с 0:2 при гостуването си на Кадис. Отборът от Балеарските острови се намира на 10-ото място в класирането.

Реал Мадрид изостава с 5 точки от лидера Барселона. В последния си мач „кралете“ удариха с 2:0 Валенсия на „Сантяго Бернабеу“.

След тази среща на „лос бланкос“ им предстои участие на Световното клубно първенство в Мароко. Реал Мадрид ще опита отново да триумфира с трофея, след като завоюва Шампионската лига за рекорден 14-и път и пак ще защитава честта на Европа.

В последния мач между двата отбора Реал тресна Майорка с 4:1 през есента в Мадрид. Сега от редиците на „белия балет“ ще отсъстват звездите Карим Бензема и Едер Милитао.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички