Кошмарно поражение отдалечи Реал Мадрид от върха в Испания


Кошмарно поражение отдалечи Реал Мадрид от върха в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

44149 0

Испанският колос Реал Мадрид допусна изненадваща загуба от Леванте с 1:0 като гост в мач от 25-тия кръг на Примера Дивисион. Единственото попадение на "Естади Сиутат де Валенсия" отбеляза Хосе Моралес в 79-ата минута.

В 11-ата минута Иско успя да "разсече" отбраната на Леванте с извеждащ пас, който намери Карим Бензема. Френският нападател веднага си нагласи топката за удар и стреля, но вратарят Айтор Фернандес успя да спаси. Малко по-късно и Модрич стреля към вратата на домакините, но Фернандес отново улови кълбото.

В 16-ата минута Реал Мадрид пропусна страхотен шанс да излезе напред в резултата. След центриране на Кроос от корнер стражът на Леванте изби топката нескопосано, за да я прати право на главата на Каземиро. Бразилецът прехвърли вратаря, но топката премина на сантиметри от страничния стълб.

В следващите минути Реал Мадрид продължи да притиска своя съперник, но и защитата на Леванте успя да съхрани мрежата си без голове. Най-добрите положения се откриха пред Иско и Карим Бензема, но и двамата не успяха да ги оползотворят. В 40-ата минута Бензема получи подаване в близост до наказателното поле и веднага опита мощен удар, който бе спасен със сетни сили от Айтор.

Три минути след подновяването на играта Леванте можеше да накаже именития си съперник. Енис Барди получи подаване на границата на наказателното поле, след което опита удар към вратата на Куртоа, но топката премина на сантиметри от лявата греда. В 53-ата минута Еден Азар премина между двама футболисти на Леванте и стреля към вратата на домакините, но Айтор Фернандес отново спаси.

Десетина минути преди края на мача Леванте шокира своя съперник. Хосе Моралес бе изведен по отличен начин по левия фланг, след което заби кълбото с мощен удар от труден ъгъл в мрежата на безпомощния Тибо Куртоа - 1:0.

По този начин Реал Мадрид пропусна възможността да се върне на върха в Ла Лига, оставайки на две точки зад лидера Барселона. Леванте от своя страна успя да се изкачи до 10-то място в първенството с актив от 32 точки.

Преди срещата:

Часове преди двубоя на Реал Мадрид, техният основен конкурент за титлата Барселона постигна разгромен успех над Ейбар, с който се изкачиха на върха в подреждането с преднина от две точки пред "белия балет". Мадридчани могат да възстановят водачеството си в Примера при победа в днешния мач срещу Леванте, който заема 13-то място в класирането.

За "белия балет" с нетърпение се очаква завръщането на Еден Азар в игра, който вече е възстановен от своята контузия. Гарет Бейл също е излекуван от боледуване, но Марко Асенсио и Мариано остават контузени. За Леванте отсъстват контузените Пиер, Лопес, Ернани, Рочина, а Радоха е под въпрос за срещата.

СЪСТАВИ

Леванте: Айтор Фернандес, Тоно Гарсия, Роджър, Барди, Моралес, Постиго, Вукчевич, Бруно, Хорхе Мирамон, Майорал, Кампана

Реал МадридКуртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Модрич, Кроос, Иско, Азар, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички