Четири гола на Меси изстреляха Барса на върха в Ла Лига


Четири гола на Меси изстреляха Барса на върха в Ла Лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

3206 0

Отборите на Барселона набира скорост в Ла Лига. Каталунците стигнаха до 4-ти пореден успех при домакинството си на Ейбар, като спечели на „Камп Ноу“ с 5:0. В герой за тима на Кике Сетиен се превърна звездата Лионел Меси, който отбеляза 3 попадения през първата част и едно през втората прекъсна серията си от 4 поредни срещи без гол в шампионата. Последният гол в срещата бе дело на Артур.

Срещата започна по отличен начин за Барселона. В 14-тата минута Иван Ракитич подаде на Лионел Меси, който пое топката на границата на наказателното поле, след което навърза трима бранители на Ейбар и вкара топката в мрежата за 1:0! В 37-мата минута аржентинецът вкара гол, сходен на първия. Артуро Видал този път бе човекът с головия пас, след което отново Меси премина покрай няколко бранители на гостите и с чудесен завършващ удар покачи на 2:0! В края на първата част капитанът на Барселона оформи своя хеттрик. След група грешка в защитата на Ейбар топката се озова в краката му, той комбинира с Гризман, който обаче не успя да завърши, но това направи Меси за 3:0!

През втората част каталунците имаха възможност да отбележат още няколко попадения, но следващият гол в срещата дойде чак в 87-мата минута. Влезлият като резерва Мартин Брайтуейт бе в неговата основа, като задържа топката в наказателното поле на Ейбар, след което подаде на Меси, който дори се заигра със стража на гостите преди да вкара за 4:0! До края на двубоя обаче имаше време и за още един гол. В 89-тата минута Брайтуейт бе изведен сам срещу Митрович, като ударът му бе спасен, но при добавката Артур направи резултата 5:0!

По този начин Барселона излезе начело в Ла Лига. Каталунците събраха актив от 55 точки и вече са на две пред Реал Мадрид, който предстои да гостува на Леванте по-късно днес. В следващия кръг предстои второто за сезона „Ел Класико“. Ейбар остава на 16-тата позиция с 24 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички