Един от основните играчи на Реал Мадрид поднови договора си с отбора


Един от основните играчи на Реал Мадрид поднови договора си с отбора
Снимка: Guliver/GettyImages

6587 0

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема поднови договора си с клуба. Настоящият контракт на французина изтича през 2021-ва година. 32-годишният футболист получи предложение от отбора да удължи договора си с една година и по този начин той ще остане на „Сантиаго Бернабеу“ до лятото на 2022-ра година.

Преговорите за новия договор на Бензема бяха водени от Карим Джазири, който е агент на нападателя почти през цялата му кариера. От напускането на Кристиано Роналдо през лятото на 2018-та година французинът е основния източник за голове на Реал Мадрид. Бензема отбеляза 30 попадения през изминалия сезон, като през настоящата кампания има 18 попадения и се надпреварва с Лионел Меси за голмайсторския приз в Ла Лига.

В последно време обаче французинът не се радва на много продуктивен откъм голове период. От изравнителния гол в последната минута срещу Валенсия на „Местая“ преди два месеца и половина бившият нападател на Олимпик Лион има едва един гол, който дойде в Дербито на Мадрид срещу Атлетико на 1-ви февруари. От двубоя срещу Валенсия до мача срещу Селта Виго в последния кръг Карим Бензема е отправил 23 шута към противниковата врата в шампионата, от които 12 са били точни, а само един се е превърнал в гол. А ето до какъв ефект в Испания доведе напускането на един от бившите съотборници на Бензема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички