Самоубийствено реми на "Ноу камп", Реал Мадрид е в най-добра позиция


Самоубийствено реми на "Ноу камп", Реал Мадрид е в най-добра позиция
Снимка: Getty Images

5112 0

Барселона и Атлетико Мадрид завършиха 0:0 в мач от 35-ия кръг на испанската Ла Лига и направиха огромна услуга на Реал Мадрид! Атлети продължава да е първи със 77 точки, Барса е втори със 75, а Кралския клуб е трети със 74 и ако утре победи Севиля у дома си, ще излезе на първо място в класирането! Трудно е да се каже кой от двамата вратари заслужава приза Играч на мача - и Ян Облак, и Тер Щеген направиха всичко по-силите си да опазят мрежите си "сухи". Ето и как се разви самият мач:

Първата опасност бе пред вратата на Барселона! В 3-ата минута Тома Лемар пробва удар по земя, но Тер Щеген улови без особени проблеми. Седем минути по-късно Луис Суарес стреля директно от пряк свободен удар, но в средата на вратата.

В 13-ата минута Диего Симеоне направи принудителна смяна. На мястото на Тома Лемар в игра се появи Саул Нигес. Гостите продължиха да създават по-опасни ситуации, въпреки че Барса владееше повече топката. В 19-ата минута Кореа получи хубав пас в наказателното поле, но Ленгле се хвърли в краката му и предотврати чист гол! 

В 29-ата минута каталунците стигнаха до първи точен удар в мача чрез Гризман, но Ян Облак се справи. Малко след това пък се наложи и Барселона да направи принудителна смяна - Серхио Бускетс бе заменен от младока Илаиш Мориба! 

В 34-ата минута нова светкавична атака на Атлетико завърши с обстрел на Тер Щеген, но той отрази с блестящо с една ръка. Още в следващата атака Суарес опита да изненада германеца с удар от малък ъгъл, но той отново спаси, този път с крак. Това определено бяха минутите на Тер Щеген - в 37-ата той пресече с ръка успоредно на голлинията центриране по земя, а след това попречи и на Суарес да направи добавка с глава. Уругваецът се хвърли на земята в опит да си изпроси дузпа, но съдията не се впечатли!

В 41-ата минута Лео Меси тръгна от центъра и можеше да вкара гола на сезона, дриблирайки между няколко защитници, но Ян Облак успя с върха на пръстите си да закачи топката, точно колкото да не влезе във вратата! Три минути след това Фелипе някак си бе оставен сам на точката на дузпата и засече центриране, но ударът му бе разочароващ и премина високо над вратата. Това бе и всичко по-интересно за първата част. Играта на Барселона не се получаваше, а Атлетико Мадрид пропусна половин дузина изгодни положения!

Роналд Куман реши да направи смяна още на почивката и извади от игра Оскар Мингеса, а на негово място се появи Роналд Араухо. Именно той можеше да открие резултата в 46-ата минута, но Ленгле посрещна лошо перфектното центриране на Меси, вместо да остави топката на уругваеца, който бе в по-удобна позиция и щеше да нанесе по-качествен удар.

В 62-ата минута Барселона за първи път успя да организира постепенна и хубава атака. Жорди Алба опита от марковите си центрирания, топката достигна до Илаиш Мориба, който връхлетя върху нея, но протегнат крак на защитник запази мрежата на Атлетико Мадрид суха. В следващата атака Меси центрира към Пике, който успя съвсем леко да отклони кълбото, но Ян Облак отново бе на висота и улови сигурно!

В 66-ата минута вратарят на "дюшекчиите" отново блесна! Лионел Меси стреля силно по диагонал във вратарския ъгъл от пряк свободен удар, но Облак извади чудесен рефлекс и изби в корнер! Три минути по-късно Араухо вкара хубав гол с глава, но той бе отменен правилно заради засада! Определено второто полувреме бе много по-добро за каталунците, а след влизането в игра на Роналд Араухо, пробивите на Атлетико от първото полувреме по лявото крило бяха преустановени.

В 85-ата минута влезлият на смяна Осман Дембеле пропусна, може би, най-доброто положение в мача - Алба центрира меко отляво, редица футболисти останаха под топката, а Дембеле излезе от втора позиция и буквално налетя върху топката, но ударът му с глава от 4-5 метра мина над вратата на Ян Облак!

В 89-ата минута Меси стреля от фронтален пряк свободен удар, но пропусна целта с около половин метър. Това бе е и всичко по-интересно в този мач!

Стартови състави:

Барселона (3-1-4-2): Тер Щеген, Мингеса, Пике, Ленгле, Бускетс, Дест, Алба, Де Йонг, Педри, Гризман, Меси

Атлетико Мадрид (4-4-2): Облак, Ермосо, Фелипе, Савич, Трипиър, Лемар, Йоренте, Коке, Караско, Кореа, Суарес

ПРЕДИ МАЧА

Този мач се очаква с огромно нетърпение от феновете на Барселона, Атлетико Мадрид и Реал Мадрид! Атлети е лидер в Ла Лига със 76 точки, а двата гранда са по петите му и събират актив от по 74 пункта. При победа днес Барса ще изпревари с една точка тима на Чоло Симеоне, но ако и Реал утре (9.05.) победи Севиля у дома си, то отборът на Зинедин Зидан ще излезе начело в класирането заради по-добрите си резултати в преките мачове срещу Барселона. 

Въпреки това Роналд Куман вече заяви, че ако каталунците спечелят и четирите си оставащи мачове до края на сезона, то те ще бъдат шампиони!

Диего Симеоне пък заяви, че въпреки че досега не е побеждавал Барса на "Ноу камп", за всичко си има първи път!

И двамата треньори нямат особени проблеми с контузени играчи. Чоло Симеоне разполага с пълен състав, а за каталунците аут са само трайно контузените Коутиньо и Ансу Фати! През първия полусозон Атлетико Мадрид победи Барселона с 1:0!

В последния 34-ти кръг Барса победи трудно като гост Валенсия с 3:2, а Атлети се наложи с минималното 1:0 при визитата си на Елче. Важно е да се отбележи, че Елче изпусна дузпа в 91-ата минута в тази среща!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички