Реал Мадрид, Барселона и Ювентус с официална позиция за Суперлигата


Реал Мадрид, Барселона и Ювентус с официална позиция за Суперлигата
Снимка: The Super League

1322 0

Реал Мадрид, Барселона и Ювентус излязоха с общо заявление по отношение на Европейската Суперлига и в отговор на решението на УЕФА да санкционира 9 от 12-те клуба, които трябваше да участват в проекта. В съобщението се подчертава, че клубовете продължават да странат от напрежение от трети страни, заплахи и обиди, за да напуснат проекта и да се откажат от тяхното право да намерят решение на проблемите във футболната екосистема.

Освен това се допълва, че създаването на Суперлигата е законно, въпреки опитите на УЕФА и ФИФА. 12-те клуба споделят едни и същи проблеми като настоящата икономическа ситуация, нуждата от структурни реформи, но са съгласни че Суперлигата може да съществува само при признаване от страна на УЕФА и ФИФА, за да може отборите да останат в местните първенства. Целта е да се осигури финансова стабилност в условията на дълбока криза.

12-те клуба-основателя смятат, че Суперлигата е била единствената възможност да осигурят на феновете най-голямото шоу и забавление за феновете по света, за да засилят интереса към спорта сред младото поколение, както и да промотира женския футбол. Тимовете са готови да преосмислят формата на Суперлигата.

Заявлението подчертава обаче, че натискът и заплахите, получени от УЕФА са неприемливи и не предлагат адекватно решение на проблемите в европейския футбол. От Реал, Барселона и Ювентус са готови да дискутират бъдещето с УЕФА, ФИФА и всички заинтересовани страни да намерят най-верните решения за целия футбол.

Повече за потенциалните санкции на УЕФА тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички