Барселона обърна Реал Сосиедад и ги свали от върха в Ла Лига


Барселона обърна Реал Сосиедад и ги свали от върха в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4384 0

Испанският колос Барселона победи временния лидер Реал Сосиедад с 2:1 в мач от Примера Дивисион. Каталунците се нуждаеха от обрат на "Камп Ноу", за да победят своя съперник и да скъсят разликата до върха в Ла Лига. 

В първите минути на двубоя Педри и Лионел Меси имаха по един добър шанс за гол, който не успяха да оползотворят. Сосиедад наказа пропуските им в 27-ата минута, когато Порту намери Вилиан Жозе, а той се разписа за 0:1!

Само четири минути по-късно Барселона успя да стигне до изравнителен гол чрез Жорди Алба - 1:1! В следващите минути Антоан Гризман уцели греда, а Мартин Брейтуейт изпусна страхотен шанс за гол. В самия край на полувремето каталунците постигнаха и пълен обрат, след като Френки де Йонг успя да се разпише - 2:1!

С победата Барселона се изкачи до петото място с 20 точки, а Реал Сосиедад загуби една позиция заради по-лоша голова разлика и вече е втори, отстъпвайки мястото си на Атлетико Мадрид.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Към момента баските са лидери с 26 точки от 13 мача, но трябва да се отбележи, че вторият - Атлетико (Мадрид), има същият брой точки, но е с цели два мача по-малко. Барселона пък е на 8-а позиция със 17 пункта, но и каталунците са едва с 11 изиграни срещи.

Математиката показва, че ако "блаугранас" вземе и двете си срещи, с които изостава от останалите, положението на тима няма да е чак толкова зле и той ще е само с 3 точки по-малко от кръвния враг Реал Мадрид и ще се настани в топ 4.

Слаба форма и игра на футболистите на Роналд Куман обаче не убеждават, че това ще се случи лесно, а победата над намиращия се във форма Реал Сосиедад изглежда задължителна. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алба, Дест, Мингеса, Араухо, Бускетс, Де Йонг, Педри, Гризман, Меси, Брейтуейт

Реал Сосиедад: Ремиро, Монреал, Льо Норман, Зубелдия Елорса, Горосабел, Гевара, Зубименди, Мерино, Янузай, Вилиан Жозе, Порту

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички