Маркиньос: Меси е страхотен играч, ще видим дали ще дойде в ПСЖ


Маркиньос: Меси е страхотен играч, ще видим дали ще дойде в ПСЖ
Снимка: Getty Images/Guliver

1933 0

Бранителят на Пари Сен Жермен Маркиньос определи Лионел Меси като „страхотен играч“, а спекулациите, изпращащи аржентинеца на "Парк де Пренс" продължават да се покачват. Бъдещето на Меси на „Камп Ноу“ изглежда под въпрос, като клубът изпитва затруднения в Ла Лига, след като през лятото 33-годишният нападател поиска да напусне каталунците, само за да остане в крайна сметка още един сезон в тима.

Президентските избори в клуба наближават, като повечето от кандидатите за вакантния пост поставят задържането на Меси в състава като основна тема в предизборните си кампании. Въпреки това, фактът, че Меси е в последната година от договора си прави решението извън техните ръце. Защитникът на ПСЖ Маркиньос е наясно със слуховете и говори открито за това какъв страхотен играч е аржентинецът.

„Ще видим какво ще стане. Понякога сме съперници на национално ниво и на клубно ниво. Меси е страхотен играч. Всички знаем на какво е способен и ще видим какво ще стане“, сподели бразилският бранител за beIN Sports.

Освен ако Меси не отиде в нов отбор през януарския трансферен прозорец, той и Маркиньос ще се изправят един срещу друг във фазата на осминафиналите в Шампионска лига, след като ПСЖ бе изтеглен на жребия да гостува на „Камп Ноу“ в първия мач между двата отбора. Парижани отстъпиха в миналогодишния финал в надпреварата от Байерн Мюнхен, като Маркиньос очаква с нетърпение да се изправи срещу Меси.

„Ще бъде чудесен мач. Това е страхотен съперник и голямо предизвикателство. Очакваме страхотна битка и ще трябва да бъдем подготвени. Видяхме жребия – нямаше много останали възможни варианти, бяхме готови за всеки един съперник“, завърши той.

В момента Маркиньос е фокусиран върху Лига 1, където ПСЖ ще се опита да се върне на победния път след домакинската загуба от Лион през уикенда – двубой, в който Неймар напусна на носилка с травма на глезена. ПСЖ се изправя срещу Лион в сряда, преди да играе с лидера в таблицата Лил през уикенда.

Междувременно един от кандидатите за президент на Барселона заяви, че ако Меси остане на "Камп Ноу", то той ще трябва да намали заплатата си (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички