Шави тотално преобрази Барселона - "справката" в Ел Класико ще е най-достоверна


Шави тотално преобрази Барселона - "справката" в Ел Класико ще е най-достоверна
Снимка: Getty Images

1441 0

Барселона се наложи като домакин с 4:0 над Осасуна, като това е четвърта поредна победа за каталунците в първенството. С този успех отборът влиза в решаващата седмица за сезона, през която ще гостува на Галатасарай и Реал Мадрид. Тимът беше неубедителен в първия мач срещу „лъвовете“ като няколко пропуска белязаха играта на домакините. Въпреки трудното гостуване в Истанбул, което ще бъде показателно за амбициите на Шави, „блаугранас“ ще трябва да гледат с едно око и към Ел Класико.

Шави пое родния си клуб в края на октомври, но влиянието му си пролича едва в последните седмици, когато тимът набра скорост и записа ключови победи в Испания и Европа. След убедителния успех над Осасуна, Барселона се изкачи до третото място, а това би му осигурило класиране за Шампионска лига.

От края на последната международна пауза, Барселона изигра 6 мача в Ла Лига, като спечели пет и записа едно равенство. Сред победите личат тези над Атлетико Мадрид, Валенсия и Атлетик Билбао, а другите две са над Елче и Осасуна. Отличителен е фактът, че във въпросните шест срещи отборът отбеляза 24 гола като привлеченият през зимния трансферен прозорец - Пиер-Емерик Обамеянг,  се отчете с 6 попадения в първите си 9 участия във всички турнири.

Въпреки важното гостуване на Барселона в неделя, отборът остава концентриран върху реванша срещу Галатасарай. „Дори и да спечелим на Бернабеу, Ла Лига Сантандер е много трудна“, каза Шави.

Откакто Шави стана треньор на Барселона, Реал Мадрид добави само две точки предимство пред съперниците си, след като изигра мач повече.

Футболистите на Шави ще се опитат да повторят успеха на женския отбор на Барселона, който тотално разби Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички