Куман приветства решението на Меси да остане в Барселона: Трябва да бъде в най-добрите възможни условия


Куман приветства решението на Меси да остане в Барселона: Трябва да бъде в най-добрите възможни условия
Снимка: Getty Images/Guliver

1667 0

Наставникът на Барселона Роналд Куман е щастлив, че Лионел Меси остава в отбора за предстоящия сезон, след като аржентинецът бе близо до напускане клуба миналия сезон. Голмайсторът на каталунците за всички времена потвърди миналата седмица, че ще остане на "Камп Ноу", където прекара цялата си кариера и стартира тренировки под ръководството на новия наставник Куман за първи път в понеделник.

"Страхотно е, всички знаят, че той е най-добрият играч в света, така че да разполагаме с такъв футболист е изключително. Сега за нас е много важно Лео да бъде в най-добрите възможни условия – няма съмнение относно качествата му и е фантастично, че той отново ще бъде част от отбора и през следващия сезон, всички са много щастливи от това", заяви нидерландецът за официалната клубна телевизия на „блаугранас“.

Меси може да изиграе първия си двубой за клуба след трансферната сага около бъдещето му в събота, когато Барса играе приятелска среща с Химнастик де Тарагона. Каталунците пропускат първите два уикенда от новия сезон в Ла Лига, тъй като играха в Шампионска лига миналия месец, където бяха унизени от Байерн Мюнхен с 2:8 в четвъртфиналната фаза.

"Добре е за нас, че имаме контрола, всички футболисти ще имат по 45 минути на разположение, за да достигнат до интензитета в играта, който искаме да наблюдаваме. Резултатът не е най-важното нещо, но говорихме за тактика, какво трябва да правим, когато притежаваме топката и как да пресираме съперника, когато топката е в него. Тъкмо тези тактически детайли искаме да видим утре“, завърши Куман.

През март пък идната година ще се проведат президентските избори в клуба, като вече има и насрочени дати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички