Куман няма право на тези думи, Бартомеу няма право на тези действия, Меси има право да напусне


Куман няма право на тези думи, Бартомеу няма право на тези действия, Меси има право да напусне
Снимка: Getty Images/Gulliver

2112 0

При разговора между Лионел Меси и Роналд Куман, с който новият наставник на Барселона трябваше да убеди аржентинеца да остане в клуба, той му е казал: "Край на привилегиите ти, трябва да правиш всичко за отбора. Ще бъда непреклонен". Тези думи далеч не се харесали на аржентинеца. Куман откровено се провали като мотиватор. Сякаш не осъзна, че той самият е привилегирован да е треньор на играч като Меси.

Едно е сигурно, това определено не бяха правилните думи, които да отправи към футболист, който е дал толкова много на клуба. Вероятно е взел пример от президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, чийто действия доведоха до там, че да е определян от мнозина като най-лошия президент на клуба за всички времена.

Както пише престижното испанско издание "Marca": "Меси вече е вън от Барселона. Сърцето му вече не е там и вероятно ще се махне и физически". Бартомеу трябваше да постъпи по друг начин, за да се справи с кризата. Той обаче реши да "играе твърдо": "Или се плаща откупната клауза от 700 милиона евро, или нищо" - сподели Бартомеу относно напускане на Меси.

Това предизвика тежка реакция и от футболиста, който сякаш представя съвсем различно вече нещата за клуба - или преговарят и го пускат да си тръгне, или идва 2021 година и си тръгва като свободен агент - без Барселона да прибере и едно евро. 

Каталунците далеч не могат да си позволят просто така да изпуснат над 100 милиона евро, особено след тежката финансова криза, която удари по клуба. А как напускането на Лионел Меси може да е добра новина за Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички