Как напускането на Лионел Меси може да е добра новина за Барселона?


Как напускането на Лионел Меси може да е добра новина за Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

2000 0

Футболният свят гледа към Испания в последните дни, защото е напът да се случи нещо немислимо - мегазвездата Лионел Меси да напусне любимия Барселона, където е прекарал цялата си професионална кариера на футболист. Тази мисъл е кошмарна за всички, свързани с каталунците.

Испанското издание "Marca" обаче представя действителността по малко по-раличен начин. Или иначе казано - как раздялата с Меси всъщност може да се окаже добре дошла за "блаугранас". Разбира се, всичко идва най-вече от финансовата гледна точка в тази ситуация.

Тя е още по-важна поради събитията от тази години и тежкия удар, който коронавирусът нанесе на икономиката и футбола. Именно Барселона е един от най-потърпевшите клубове, като загубите се оценяват на около 300 милиона евро.

Лионел Меси не е единственият, който се спряга за раздяла с клуба, като това се отнася и за Самуел Юмтити, Иван Ракитич, Луис Суарес, Артуро Видал. Ако всички те останат, финансовата рана на "Камп Ноу" ще продължи да расте. От друга страна, ако напуснат клуба, "Marca" изчислява, че Барселона ще спести цели 220 милиона евро само от техните заплати. Само аржентинецът ще облекчи клуба с отсъствието си със 120 милиона евро.

В тези суми дори не влизат и финансовите средства, които биха постъпили от клубовете, които ще закупят тези футболисти. Така Барселона може едновременно да се съвземе от икономическата криза и в същото време да започне да гради бъдещето на отбора от основите и да се развива.

Несъмнено никой около Барселона не би искал да се раздели с Лионел Меси, но при положение, че това се случи, ситуацията може и трябва да бъде погледната и от тази гледна точка, защото никой играч не е по-голям от клуба, било това и Меси.

Междувременно, Лионел Меси блокира 1-вата стъпка от плана на Барселона за помиряване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички