Куман: Меси скриваше всички проблеми в Барселона с ефективността си


Куман: Меси скриваше всички проблеми в Барселона с ефективността си
Снимка: GettyImages

1538 0

Треньорът на Барселона Роналд Куман коментира значението на Лионел Меси за отбора и последиците от неговото напускане. Както е известно, капитанът на каталунците напусна през лятото и премина в ПСЖ.

"Меси засенчи всичко в Барселона. Той закриваше всичките проблеми на клуба със своята ефективност и качеството на игра. Той беше добър, печелеше. Разбира се, около него винаги е имало добри играчи, но той имаше определяща роля. На неговия фон останалите изглеждат по-лошо. Това не е критика, а наблюдение", заяви треньорът пред Voetbal International.

"До идването ми в Барселона знаех колко добър е Меси, но да го наблюдавам всеки ден беше истинска наслада. Той винаги е бил ефективен, никакви излишни движения. Той беше пример за играчите. Когато спечелихме Купата на Краля, видяхте какво означаваше това за Меси. Той е спечелил толкова трофеи в кариерата, къде по-ценни от този, но видяхте ли какво се случи този път? В тези млади играчи той видя бъдещето на клуба. Всички искаха да се снимат с него, никога не бях виждал нещо подобно. Той беше и остава велик. Фактът, че сега не е тук, стана шок за целия град", допълни Куман. А ето откога реално ПСЖ преговаря с Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички