От ПСЖ най-после признаха: Преговаряли са с Лионел Меси още преди лятото на 2021 година


От ПСЖ най-после признаха: Преговаряли са с Лионел Меси още преди лятото на 2021 година
Снимка: Getty Images

2969 0

Преди малко повече от година Лионел Меси публично бе изразил желанието си да напусне Барселона след слабия сезон на каталунците и разногласията със стария президент Бартомеу. 

Тогава медиите в Европа ежедневно пишеха, че ПСЖ изкушава №10 с пари и това го е накарало да изпрати прословутия факс до ръководството на Барса. 

В крайна сметка ситуацията е била по-различна, както се разбира от думите на спортния директор на ПСЖ Леонардо, който даде интервю пред френския канал "Canal +". Той признава, че клубът му е водил разговори с Меси доста по-рано от август 2021 г., когато Бълхата се присъедини към отбора, но:

"Не мога да скрия, че имахме контакт с Меси още преди да дойде тук. Но това се случи от януари нататък, когато оставаха шест месеца до края на договора му. Никога не сме се свързвали с Меси преди януари 2021-а. Мисля, че идеята му беше да остане в Барселона. Честно казано, беше ми ясно, че желанието му беше да остане и може би да приключи кариерата си там. Тогава историята на Меси в Барселона свърши и ние се включихме", коментира случката Леонардо.

Спортният директор на ПСЖ говори и за ефекта, който пристигането на Лионел Меси оказа върху тима:

"Желанието му да дойде силно ни мотивира да подсигурим това. Представете си играч като Меси с фланелката на Пари Сен Жермен. Това е нещо огромно и много красиво. Тепърва го опознавам, той е много коректен, сериозен и точен човек. Привличането му мина перфектно", каза още силният човек на "Парк де Пренс". 

Както вече е ясно, Меси напусна Каталуния тъй като договорът му не отговаряше на изискванията за финансов фейърплей на испанската Ла Лига. Само преди обаче, нейният президент (Хавиер Тебас) заяви, че Барселона е можела да задържи аржентинеца - ето го изказването му!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички