Андрес Иниеста: Ясно е, че бих желал да се върна в Барселона


Андрес Иниеста: Ясно е, че бих желал да се върна в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2934 0

Бившият футболист на Барселона и един от символите на клуба в последните две десетилетия - Андрес Иниеста, даде интервю пред "Goal.com", в което коментира бъдещите си планове, напускането на Лионел Меси и треньорския потенциал на своя бивш съотборник в Барса и националния отбор на Испания - Шави:

"Има дни, в които си мислиш, че искаш да си треньор, а в други - не… Не знам, докато съм футболист, трудно ми е да си представя нещо. Вярно е, че трябва да го обмисля и да видя какви възможности имам. Това, което би ми харесало, и което мисля, че ще направя, е да получа треньорски лиценз. Трудно е да си правиш дългосрочни планове, защото не знаеш доколко ще можеш да правиш едно или друго нещо. Бих искал да остана свързан с футбола, защото това е моят живот. Винаги е бил и се надявам, че ще продължи да бъде, но под друга форма. Ясно е, че бих желал да се върна в Барса. Но не защото съм играл там или заради името ми, а за да съм полезен и способен да помогна на Барса в друга област. Това би ми харесало", коментира Андрес Иниеста и се насочи към темата "Лионе Меси":

"Мога само да се изкажа по темата, гледайки отстрани. Това, което е станало или не, го знаят единствено директно замесените хора. Както на много други, така и на мен ми е странно да гледам Лео с друга фланелка. Моето желание беше той да остане, това искаше и самият той, но понякога нещата се променят и всеки трябва да тръгне по своя път. Със сигурност тази ситуация не беше лесна за приемане. Единственото, което желая, е Барса да намери правилния път във всички отношения на футболно и институционално ниво. В момента това би ме направило най-щастлив", заяви Иниеста и отговори на въпрос дали Шави би бил подходящ за треньор на Барса един ден:

"Мисля, че да, аз го виждам на пейката на Барса. Най-вече защото той се подготвя и е способен на това. Има необходимата увереност, за да приеме това предизвикателство".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички