Наполи в търсене на обрат срещу Милан, а Челси ще се надява на чудо, за да отстрани Реал Мадрид в Шампионска лига


Наполи в търсене на обрат срещу Милан, а Челси ще се надява на чудо, за да отстрани Реал Мадрид в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2258 0

Тази вечер ще се изиграят два от реваншите на четвъртфиналите в Шампионска лига. От 22:00 часа Челси посреща Реал Мадрид, а Наполи е домакин на Милан, като ситуацията в двата двубоя е доста различна.

Само чудо може да помогне на Челси срещу Реал Мадрид

Намиращият се в задънена улица Челси има трудната задача да заличи пасив от 0:2 на "Стамфорд Бридж". През уикенда тимът загуби пореден мач на този терен - с 1:2 срещу Брайтън след пълен обрат. Лошата новина от двубоя бе не загубата, а изключително лошото представяне на тима на Франк Лампард. Въпреки похарчените 600 милиона паунда за трансфери този сезон от шефовете, лондончани не спират да разочароват феновете си.

Лампард няма да може да разчита на Бен Чилуел, който получи червен картон в първата среща. Заради травма от същия сблъсък пък аут е и Калиду Кулибали. Анчелоти няма кадрови проблеми, като единственият отсъстващ е Ферлан Менди. Тони Кроос и Винисиус, които получиха почивка в последния двубой в Ла Лига се завръщат в игра.

Горещо италианско дерби с много неизвестни

В другия мач от деня Наполи ще се опита в чисто италианският сблъсък да навакса изоставането си с 0:1 след мача на "Джузепе Меаца" срещи Милан. Добрата новина за домакините е, че ще са с възстановения голмайстор Виктор Осимен, който игра двадесетина минути при нулевото реми на този терен с Верона.

"Небесносините" ще направят всичко възможно, за да зарадват 55-те хиляди свои тифози по трибуните с класиране на полуфинал най-вероятно срещу друг италиански гранд, съгражданите на "росонерите" Интер.

Съставът на Лучано Спалети пък ще трябва да се справи с липсата на двама основни играчи – защитника Ким Мин-Жае и халфа Андре-Франк Замбо Ангиса, които са наказани. Само преди няколко ни пък Спалети заплаши да си отиде вкъщи по време на реванша с Милан, ако се повтори случващото се от първия мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички