Жоан Лапорта даде категоричен отговор за бъдещето на Барселона в Суперлигата


Жоан Лапорта даде категоричен отговор за бъдещето на Барселона в Суперлигата
Снимка: Getty Images

1330 0

На пресконференция пред испанските медии президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви, че ръководеният от него гранд няма никакво намерение да се оттегля от идеята за Суперлигата, слагайки край на спекулациите, че каталунците нямат намерение да участват в проекта.

"Мисля, че има напредък по въпроса за Суперлигата. Чрез евентуално участие в Суперлигата искаме да направим клуба по-силен. Продължаваме да смятаме, че този турнир би осигурил още една възможност да се съревноваваме с най-силните отбори и да печелим пари. В случая не защитаваме интереса на Юве или Реал, а единствено нашия си", категоричен бе Лапорта пред представителите на медиите.

Първоначалната идея за създаването на Суперлигата бе опропастена под натиска на футболните централи УЕФА и ФИФА, както и от феновете на отборите, които заявиха участие в нея. Крайното решение за Суперлигата ще бъде взето от Съда на Европейския съюз в Люксембург по-късно през 2023 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Барселона уреди наследника на Серхио Бускетс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички