Коментарът на Роналд Куман преди "Ел Класико" + групата на Барселона (СНИМКА)


Коментарът на Роналд Куман преди "Ел Класико" + групата на Барселона (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

1733 0

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман даде пресконференция преди утрешното "Ел Класико" в Испания. Каталунците приемат Реал Мадрид на свой терен от 17:15 ч. българско време:

"Не знам дали хората не ни имат доверие. В такова дерби няма фаворит. На наша страна са феновете на "Камп Ноу" и затова се надяваме стадионът да се напълни", заяви нидерландецът и добави: 

"Знаем с какво разполагаме като умения и трябва да го покажем на терена. Със сигурност аз ще съм треньорът утре, а за след това - не знам", каза той с шеговит тон. "Важно е да играем без страх и да демонстрираме желание!".

"Не мога да кажа кой от двата отбора е по-силен. Може би Реал разполага с по-опитни футболисти на някои постове, но и при нас има достатъчно опит. Винаги има детайли, в които съперникът е по-силен от нас, но в други ние сме по-добри. Няма как да няма напрежение, когато си наставник на Барса. Бил съм и футболист тук и съм наясно с отговорността в "Ел Класико". Печелил съм този мач, но и съм го губил. Ще сторим всичко възможно, за да победим, защото за нас е важно да направил каталунската публика щастлива. Евентуален успех ще ни даде увереност - още повече, че вече спечелихме два поредни двубоя. Предстои ни важен сблъсък, но не го приемам като изпит", допълни още Роналд Куман.

"Няма как Реал да ни изненада. Отборите много добре се анализират и изучават един друг. За нас е важно да владеем добре топката, защото те са опасни на контраатака. Нуждаем се от отлична организация в отбрана. Трябва ни баланс - да атакуваме смело, но и да се защитаваме умело", каза за финал треньорът на Барселона.

Ето я и групата на "блаугранас" за "Ел Класико" - в нея прави впечатление присъствието на Жорди Алба, за когото не бе ясно дали ще е готов на 100%:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички