Шави: Моята мечта е да тренирам Барселона, но не знам дали ще имат нужда от мен


Шави: Моята мечта е да тренирам Барселона, но не знам дали ще имат нужда от мен
Снимка: Getty Images/Guliver

4523 0

Бившият полузащитник на Барселона Шави направи любопитен коментар пред "20minutоs" относно възможността един ден да се завърне в Каталуния като треньор на отбора.

Испанецът не скри, че мечтата му е да ръководи Барса, но каза, че не знае дали клубът ще има нужда от него:

"Моята мечта е да тренирам Барселона. Никога не съм го крил. Това е моята цел. Не знам дали това ще стане или не, не знам дали ще имат нужда от мен. В момента съм щастлив в Ал-Сад и много се гордея с това. Ако пристигне оферта, то тя ще бъде оценена и след това ще решим. За момента съм щастлив в Ал-Сад", заяви той.

"По време на периода ми в Барселона и националния отбор, винаги съм се опитвал да помагам на другите играчи и да ги подобрявам. Това е нещо, на което сега много се наслаждавам в новата ми кариера като треньор. Правех го като капитан, а сега вече и като наставник. Радва ме развитието на местните играчи и това да знам, че имам някакъв малък принос за това".

"Вярвам, че връзката ми с Катар и с кралското семейство ще остане завинаги, защото те се отнасят с мен много добре. Показаха ми много обич и уважение. Чувствам се много ценен и това не се забравя. Аз съм благодарен човек и смятам, че Катар е помогнал на мен и на семейството ми по много начини. Това е връзка, която ще продължи завинаги. Децата ми се родиха тук, в Катар, съпругата ми е очарована от страната и всички сме много щастливи. Вече съм го казвал много пъти: предстоящият Мондиал ще бъде исторически. Хората ще се изненадат. Първо заради страната и самия Катар, а след това и заради инфраструктурата", прогнозира световният шампион с Испания.

Както е известно, през лятото усилено се говореше, че именно Шави ще замени Роналд Куман на поста, но в крайна сметка президентът Жоан Лапорта реши да даде нов шанс на нидерландеца и не го уволни!

В неделя (24 октомври) предстои първото за сезона "Ел Класико" в Ла Лига - ето какво заяви бившият съотборник на Шави - Дани Алвеш!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички