Анчелоти преди "Ел Класико": Със или без Меси срещу Барселона винаги е и ще бъде трудно


Анчелоти преди "Ел Класико": Със или без Меси срещу Барселона винаги е и ще бъде трудно
Снимка: Getty Images

1967 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди утрешното "Ел Класико" в Испания. Опитният специалист заяви, че не може да определи кой отбор е фаворит в дербито, но разкри, че е подготвил играчите си за специален мач:

"Не знам колко дъвки ще сдъвча! Нормално е да се притеснявате по време на такъв мач. Дори да се страхуваш може да е добре. Те са не само технически или физически, но и психически силни. Не знам кой е по-добрият отбор преди мача. Последните няколко срещи на Барселона също бяха добри. Да говоря за фаворити, няма смисъл за мен, когато обсъждаме мач като този. Мога да кажа, че това е специален мач за нас, за Барселона и за испанския футбол. Дадохме на играчите всички необходими инструкции, за да изиграят един добър мач", каза Анчелоти в началото.

"Няма да говоря за състава, тъй като все още не съм говорил с играчите. Приветстваме отново Дани Карвахал и Еден Азар. Трудно е да стартираш мача с играч, който току-що се е завърнал от контузия, но това, което е важно за нас, е да знаем, че те се завръщат и могат да играят".

"Харесва ми как играем в атака, тъй като нашите играчи комбинират помежду си добре. Треньорите са склонни да се намесват по-малко в атакуващата игра, защото става дума повече за креативността и качеството на играчите. Все пак трябва да подобрим някои неща и бих искал да играем с по-висока преса, така че това е нещо, върху което ще работим", допълни треньорът на Реал Мадрид.

"Няма го Меси, но има други играчи с различни качества, които са много добри. Изправяме се срещу Барселона. Барселона е без Меси, това е вярно. Но не искам това да промени подхода ни към играта. Срещу тях винаги е било трудно и винаги ще бъде".

Карло Анчелоти никога не е печелил на "Камп Ноу" в треньорската си кариера - той има три загуби и две равенства и сега иска да промени това:

"Тъй като никога не съм печелил на "Камп Ноу", мисля, че сега е моментът. Но, няма да е лесно. "Ел Класико" е специален мач. Меси и Роналдо си тръгнаха, но това не променя нещата. Не е толкова различно от Милан срещу Интер или Челси срещу Тотнъм по отношение на това как се чувствам", заяви още Анчелоти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички