Ще излъчват Барселона - Реал Мадрид с 38 ULTRA HD камери, дрон и хеликоптер над стадиона


Ще излъчват Барселона - Реал Мадрид с 38 ULTRA HD камери, дрон и хеликоптер над стадиона
Снимка: Getty Images

1680 0

Бившият играч на Реал Мадрид Фернандо Мориентес взе участие в съвместно онлайн събитие с български медии малко повече от 48 часа преди първото "Ел Класико" за сезон 2021/22 в испанската Ла Лига.

В неделя от 17:15 ч. българско време Барселона приема у дома си състава на Карло Анчелоти в среща от десетия кръг на първенството.

Това ще бъде първото дерби на Испания след напускането на Лионел Меси, но определено този сблъсък отново ще предизвика голям зрителски интерес. Фернандо Мориентес разкри, че самият мач ще бъде излъчван с помощта на 32 телевизионни камери. 

Десет от тях са за снимане на забавен каданс, а други шест са за супер бавен каданс. Над стадиона на Барселона ще кръжи въздушна камера, дрон и хеликоптер. Зад вратите на Марк-Андре тер Щеген и Тибо Куртоа също ще има по една камера!

Отделно от това, Мориентес добави, че Ла Лига е първото първенство в света, което използва 3D технология за графики по време на живото предаване. За целта самата организация притежава 38 ULTRA HD камери, които могат да създават 360-градусови видеа.

SportLive.bg ще проследи НА ЖИВО развоя на този мач в неделя!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички