Колко време ще е нужно този път на Ансу Фати, за да се завърне в игра за Барселона?


Колко време ще е нужно този път на Ансу Фати, за да се завърне в игра за Барселона?
Снимка: Getty Images

2160 0

На 20 януари наследникът на Лионел Меси в Барселона - Ансу Фати, се контузи за пореден път и напусна терена в мача срещу Атлетик Билбао с насълзени очи. 

Първоначално не се знаеше колко време ще бъде аут от плановете на треньора Шави Ернандес, но испанското издание "Marca" "вдига завесата" и съобщава, че 19-годишният нападател ще бъде на линия след около 60 дена!

Изданието допълва, че контузията, която получи испанецът, е доста специфична (засегнато е сухожилието на двуглавия ляв бедрен мускул) и някои лекари препоръчват консервативно лечение, а други директно оперативна намеса.

Изборът на Ансу Фати да не се подложи на операция, е свързан с това, че при подобни случаи от предходни сезони в Ла Лига, на футболистите им е трябвало много по-малко време да се завърнат на терена без хирургическа намеса, отколкото след извършена такава.

"Marca" дава за пример Усман Дембеле, който през 2017 г. страдаше от подобна травма и избра да се оперира, но впоследствие отсъстваше близо 4 месеца... (вижте и как се развива сагата с френското крило и ще остане ли на "Камп Ноу" в крайна сметка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички