Прокуратурата започва разследване срещу Барселона


Прокуратурата започва разследване срещу Барселона
Снимка: Getty Images

1771 0

Испанският колос Барселона ще бъде разследван от прокуратурата за начина на управление под старото ръководство на клуба, водено от президента Хосеп Мария Бартомеу. Новината за стартираното разследване от страна на прокуратурата съобщи агенция "Франс Прес".

Бартомеу подаде оставка през октомври 2020 година, като напусна "Камп Ноу" недолюбван от голяма част от феновете на клуба, а и от новото ръководство и президента Жоан Лапорта. Именно настоящото ръководство на Барса депозира жалба в сряда, която доведе до активизирането на прокуратурата.

Финансовото състояние на Барселона ще бъде обявено публично следващия вторник. След като беше направен първи вътрешен одит през октомври, генералният директор на каталунците Феран Ревертер обяви, че при идването на новото ръководство клубът е бил "в състояние на счетоводен фалит" с дългове и задължения за плащания за около 1,35 милиарда евро, както и огромна маса за заплати.

Отделът за икономически престъпления трябва да определи дали старото ръководство може да бъде преследване заради състоянието на клуба. Клубът приключи сезон 2020-2021 с чиста загуба от 481 милиона евро. След завръщането на Жоан Лапорта в клуба, който вече заемаше поста на президент между 2003 и 2010 година, сумата за заплати бе намалена от 759 милиона евро на 155 милиона от европейската валута.

Наскоро Бартомеу призна, че е направил 2 трансферни провала в Барселона (повече по темата четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички