Немислимото се случи - Лионел Меси е аут от Барселона... а сега накъде?


Немислимото се случи - Лионел Меси е аут от Барселона... а сега накъде?
Снимка: Getty Images/Guliver

4366 0

Немислимото се случи - Лионел Меси повече няма да бъде част от Барселона... новината бе съобщена в профилите на каталунците в социалните мрежи, а като главна причина за провалените преговори между двете страни бе посочена строгата финансова регламентация от страна на испанската Ла Лига!

Повече за провала в разговорите между каталунците и №10 - можете да прочетете тук.

На фона на тази новина, цяла Европа, а и целият футболен свят, веднага започна да се пита - коя е следващата дестинация на гениалния Лео Меси...?

ОПЦИЯ №1 - ПСЖ

Парижани се явяваха фаворит за подписа на Меси, когато отношенията му с Барса бяха на най-ниското си ниво през миналото лято. Тогава №10 поиска да напусне "Ноу камп", но впоследствие се отказа от тази идея, а и ръководството на каталунците не бе съгласно да го пусне.

Сега вече ситуацията е коренно различна! Договорът на аржентинеца изтече, ПСЖ не трябва да плаща трансферна сума, а само да подсигури заплатата на Лионел Меси. Имайки предвид финансовите си възможности, това не би трябвало да е никакъв проблем.

Нещо повече - известният спортен журналист Фабрицио Романо написа в профила си в социалните мрежи, че веднага щом парижани са разбрали за края на отношенията между Меси и Барселона, те са започнали да проучват ситуацията, но футболистът иска да изчака да види как ще се развият следващите часове и дни, преди да вземе окончателно решение!

ОПЦИЯ №2 - Манчестър Сити

Късно снощи "гражданите" обявиха привличането на Джак Грийлиш от Астън Вила и така един от двата желани от тях играчи вече акостира на "Етихад". Другият нападател, който Пеп Гуардиола искаше в отбора си, бе капитанът на Тотнъм и английския национален отбор Хари Кейн.

Медиите на Острова съобщиха преди време, че "шпорите" са отказали първата оферта за голмайстора си, тъй като Даниел Леви не иска да се раздели с него за по-малко от 160 милиона евро.

На фона на трудните преговори с Тотнъм, Манчестър Сити със сигурност е бил приятно изненадан от развръзката между Меси и Барселона и няма да е шокиращо, ако Хосеп Гуардиола лично се опита да убеди своя бивш играч да заиграе в Англия. 

Това обаче едва ли ще бъде лесно, тъй като Лео Меси вече е на 34 години и въпреки, че все още е сред най-добрите в света и се намира в чудесна физическа форма, не е сигурно доколко би се навил да заиграе във Висшата лига, където интензитетът на футбола е много висок...

Разбира се, мечтата на мнозина футболни фенове по света е да видят Лео Меси и Кристиано Роналдо заедно в един отбор. Ето защо това изглежда една идея по-вероятно, след новината, която разтърси света късно снощи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички