Кой лъже - Лионел Меси или Барселона?


Кой лъже - Лионел Меси или Барселона?
Снимка: Getty Images

10135 0

Лионел Меси не искаше да се забърква в поредната дългосрочна трансферна драма и скоро след края на сезона във Франция обяви бъдещето си. Въпреки че мнозина се надяваха, че ще се завърне в Барселона, Бълхата отива в САЩ, където ще играе за Интер Маями и ще се радва на целогодишно лято със своето семейство. 

Непосредствено след официалното потвърждение, че Лео ще играе в САЩ, Барселона излезе с позиция за своята роля в преговорите, обявявайки че още в понеделник в клуба са знаели, че той няма да играе на "Камп Ноу". 

Съобщението беше пуснато в сайта изключително бързо и след него идва един логичен въпрос - кой лъже за ситуацията около Меси? 

Какво каза Барселона, след като Меси обяви, че ще играе в Маями? 

В своята позиция каталунците написаха, че по време на срещата в понеделник с бащата на Меси - Хорхе, са разбрали, че Ла Пулга ще премине в САЩ. В позицията се пише още, че в клуба ще работят, за да осигурят подходящо сбогуване на феновете на Барселона с Лео. 

Това обаче е в остър разрез с това, което каза бащата на футболисти, и то непосредствено след края на срещата с Лапорта в понедленик. 

Какво каза Меси в понеделник след срещата с Барселона? 

Както е известно, Хорхе Меси беше "хванат", че е в офиса на Барселона, като е имал лична среща с Лапорта. Тема, разбира се, е било евентуалното завръщане на Лео в състава. 

"Меси иска да играе за Барселона. Проблемът не е в парите - Лео би играл и безплатно, но има много други фактори", каза след срещата Меси. 

Независимо обаче коя от двете страни лъже, едно е сигурно - възможността Меси да играе в Барселона вече не съществува. Лео окончателно отива в Маями, където и по всяка вероятност ще приключи кариерата си. 

Важно е да се отбележи, че имаше и трети вариант пред суперзвездата - Саудитска Арабия. Чисто финансово това е била най-добрата оферта, като преговорите са били в много напреднала фаза до момента, в който лично Лионел Меси не е казал "стоп" на разговорите за трансфер

Летен трансферен прозорец 2023 

Лято 2023 се очертава да е изключително нажежено на трансферния фронт. Реал Мадрид готви сериозна революция в състава си, стартирана с трансфера на Джуд Белингам. Барселона също се очаква да е активна, като се очакват трансфери на футболисти като Иниго Мартинес, Илкай Гюндоган и други, както и много раздели (стартирани с напускането на Бускетс и Алба). 

В Англия се очертава ново лято с пръснати над 1 милиард евро за трансфери. ПСЖ вече стартира ударно с привличането на Угарте. Байерн, подобно на Реал, също готви пълна реновация на състава. 

За да не изпуснете нито една новина, информация или слух от това лято, следете всички трансферни новини и слухове с ексклузивното предложение на Sportlive.bg - Трансферна линия. Можете да я намерите на началната ни страница

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички